25 rujna 2019

lego

baš mi je smešna ona klinačka fora kada slikaju položenu lego kockicu i ispod nje napišu LEGO a onda pored nje stave drugu na bok pa praktično stoji uspravno, i napišu USTO.

tako sam ja LEGO sa namerom da napišem blog ali po običaju nisam ni napisao ni USTO nego sam ZASPO što mi ne smeta da u četvrtak ujutru opet na kvarnjaka prepravim vreme objavljivanja na sredu uveče, eto iz neke manijakalne potrebe da jučerašnji dan bude opisan tokom iste večeri, da ne kažem "opisan tokom SEBE".

jutarnje trčanje sam otarasio nekako ranije nego uobičajeno a spojili smo dva-u-jedan polulepo i korisno, pa je Lola pošla biciklom i na iskraju predgrađa u pogonu firme koja prerađuje voće kupila dva balona soka od paradajza, ceđenog.

jedino smo se prešli jer smo uzeli oba balona (po 5l) paradajza sa semenkama tako da ćemo onaj drugi bez semenki kupiti sledeće nedelje, a i bolje će se mešati sa pivom od ovog.

popodne me je stigao umor, tojest ne jedan nego trojica obzirom da sam dan ranije trčao 10+21km, i krenuo sam od kuće toliko mrtvački da sam mislio kako ću jedino biti sposoban da otrčkaram malo uz Gradac, sednem pored nekog plićaka i napišem blog na telefonu, pa dotrčkaram nazad kući.

no čim sam došao na pomoćni teren nekako sam uspeo da ubedim noge da sto i nešto metara dijagonale po travi nije nešto mnogo dugačko pa može pristojno da se zaleti. još nekoliko koraka koliko da se noge zaustave same do sebe i pređu u hod, pa lagana šetnja iza stativa do susedne korner zastavice, pa opet dijagonala i tako dok ne nacrtam celu osmicu, malo nepravilnu doduše zbog rasporeda trčanja i šetanja.

tri osmice mi dođu kilometar, pa sam u 6km napravio 18 osmica odnosno 36 ubrzanja, i računam da je to negde oko 4km deonica. baš ću ovih dana da izguglam koja je preporučena ukupna dužina deonica u jednom treningu. meni je vala bilo više nego dosta već nakon tamo negde treće-četvrte hah!

nakon toga sam ipak otrčkarao malo uz reku, priseo da odmorim pa se malo istezao, tu mi je došla i jedna mačka koju znam od ranije i koja mi je uvek pritrčavala kad prolazim, pa smo se malo gnjavili i opalili par selfija, pre nego što sam otrčao nazad kući, opet manijakalno pazeći da mi prosek nadođe ispod 6'/km jer mi je na tom mestu pored reke bio 6'01''/km, fuj.

s tim da nisam ništa prekidao pa mi je tako u onih 6km na stadionu sve uračunato, a moraću naknadno da izračunam koliko trčanja da upišem.
ako je teren popreko širok 50-ak metara, odnosno ako mi je jedna dijagonala + šetnja iza gola = 166m, izađe mi recimo dijagonala malo preko 110m, plus desetak metara dok usporim i savijem u krivinu, ostane nekih lupam 45m šetnje do ugla, pa puta 36 = 1620m (???).

što mi savršeno odgovara jer mi je ceo trening izašao na 10600 pa sam znači pretrčao devet kilometara okruglooooo, eto naučno dokazanooooo :-)



Nema komentara:

Objavi komentar