21 siječnja 2021

akverijoooossss

upravo mi je iskočilo u obaveštenjima da se približava (?) kolo treking lige sredinom marta pa ako ćemo tako sve što se još uvek nije dogodilo - približava se. mogu me upozoriti i da se za milijun godina približava smak sveta i povratak dinosaurusa, nije baš da bih se zbog toga zabrinuo. 

158km u januaru nije neka cifra za hvalisanje (razmišljao sam da li se kaže pohvaljivanje, eto koliko sam naspavan, tako eventualno po selima kažu za povaljivanje koje je ovih dana naročito aktuelno) jer mi to za prvih 20 svitanja dođe manje od 8km na dan. 
opet, sve to je u samo 11 dana jer su mi napaćene noge posle Decembarskog Chelindža baš uživale u pešačenjima i šetnjama, tako da je puno više trčanja "po treningu".
a sada sam ni tamo ni ovamo, niti mi je preko potreban nekakav dodatni odmor, niti imam neku ludačku želju za treniranjem, u nekoj sam vrsti prelazne faze pa polako.

nakon nekog od jesenjih trčanja po brdu, sat mi je odredio prag na 4'42''/km a pošto je sada bilo i nešto rizle i nosio sam na sebi više opreme logično je da sam trčao par sekundi sporije sa istim pulsem. pa se velikodušno ponudio da ažurira "brzinu na pragu" na još nižih 4'44''/km, neka hvala stisnuo sam :-)
doduše zbrku sâm stvaram jer nikako da otrčim neki tempo po ravnom, a obzirom da mi je na ravnom motivacija jednaka nuli, pitanje je da li bih bio puno brži odnosno da li bih uopšte stigao da nateram puls do 154.


evo nakon nekih 48 sati sam skontao da smo ušli u vodoliju.
štaviše juče nešto čestitasmo jednoj vodoliji (preЦedniku kluba roЂendan) ali eto, nikako da mi stigne sa periferije u centar, odnosno iz očiju i ušiju u mozak.

ovo bi mogao da bude jedan full netipičan januar ako se ostvari ova prognoza da će do kraja meseca biti puno sunčanih dana sa dvocifrenim maksimalnim, jer bi to bila savršena prilika da se malo kotrljaju bicikle, a većini bajkova je potrebno čišćenje.
pričam tojest maštam o tome već mesecima pa nikako.
eh kako je lako maštati, to mi baš super ide, a kad treba da se materijalizuje, khm.
doduše sad kad gledam norvešku prognozu samo su danas-petak-subota tako bajni, već je nedelja naoblačena sa nekom sipuljom.
nema potrebe da dalje pišem unapred, šta bude biće pa ću već prijaviti.


napomena sebi: proveri ima li šponova u paknovima, treba li ušpricati nešto u ručice menjača ako su zapekle/preskaču,  spd pedale možeš pogledati i nekog sledećeg dana jer one uvek mogu "dan više" koliko god ih zlostavljao, ali celu zimu ipak ne. ponesi wede40 i par rukava od stare majice.

Nema komentara:

Objavi komentar