20 siječnja 2021

neće pa neće, a hoće

po drugi put su mi javili da patike nemaju za isporuku, sad već nisam siguran koliko mi se traći vreme na naučni eksperiment stalnog pokušavanja, možda je neki kompjuter ipak uporniji iz prostog razloga što nema kako da kažem ŽIVCE pa može unedogled. nevermind. danas sam se ionako setio da imam još jedne patike na koje sam skroz zaboravio. ali nemojte da mislite da ću naći još deset pari "na koje sam zaboravio" jer su ove puma-racer-nešto stajale u kutiji među cipelama pa sam ih zato smetnuo sa uma, stalno gledam po stepeništu i na ormanu gde mi je skladište.

elem te puma sam sanjao mesecima u ono vreme kada smo nosili uglavnom puma, sva deca u klubu su imala puma sprinterice i patike, u gradu smo imali prodavnicu koja je bila super opremljena a ostatak ponude se mogao naći na svakoj trci u bg ili ns. najbolja serija je imala oznaku COMPLETE pa sam tako imao complete belus, complete heras, calibus i ko zna koje sve još ne, i na kraju kada sam se pomirio da ove neke najbolje i najlakše (iz kataloga) neću nikada videti uživo, pred ns maraton sam ih pronašao u prodavnici koja se nalazi doslovno ispod hotelske sobe tamo na startu/cilju.

oduševljenju nikad kraja, odmah kupio, čak je bila i neka par % akcija i jedino što je pokvarilo idilu je bilo što sam par dana kasnije shvatio da bi mi pola broja manje bile puno bolje. ni prvi ni zadnji put da sam se zeznuo, noge se naduju ili ispumpaju pre ili posle trke, već od dugog stajanja ili dehidracije, i često obim stopala varira tih par mm taman dovoljno da kupiš pola broja pogrešne.

teško razočaran tom činjenicom, teško sam se i odlučivao da ih uzmem za trening, no nisam se predavao pa sam pokušavao sa punijim čarapama i menjajući uloške, stavljajući najmesnatije koje sam imao. jednom sam u njima otrčao na treningu polumaraton po blago valovitom terenu za 1h24' no to sam pripisao posebno dobrom raspoloženju pred trening a ne patikama naravno. 


našao sam na netu sliku s tim da su ove bog i batina za moje jer bih dušu dao da imam ove žute sa crnim detaljima, a moje su mat crne sa detaljima u nijansi starog zlata, pederskije nisu mogli da smisle.
(dokaz da me hoće ta kombinacija, dobio sam na nekom maratonu kao nagradu i majicu sa huseinom boltom iz iste kolekcije, crna sa zlatnim printom, bljakkk. zato sam ga i prekrstio u HUSEINA)

posle toga su dugo bile u kutiji jednako zaboravljene kao i cele 2020, a poslednji put sam ih nosio na par trčanja pre i posle rtanjskog polumaratona 2019, tada sam ih se iznenada setio i ubacio u auto, da se nađu, pa kad sam ih već poneo onda sam naravno u njima morao i trčati. nisu mi se loše pokazale, valjda i jer imam par kg više nego kada sam ih kupio a ako se nešto pokaže spasonosno za popunjavanje pola broja većih patika, onda je utovljavanje.

i tako, odoh danas u njima na tempo trčanje. imao sam sat i po na raspolaganju, otišao biciklom do jednog ćoška grada da ne trčim kroz smog gust kao testo, odatle brzo istrčao na brdo i čist vazduh i nakon 12km se vratio do bicikle. naravno da sam pre treninga pogledao vremenske izveštaje da bih skontao odakle duva vetar, jer ako odeš s vetrom u istom smeru u kojem on tera smog, može da se desi da narednih 15km ne ugledaš dalje od kilometar ispred sebe, koliko smo postali peking u ovim danima niskog pritiska i južnog vlažnog strujanja.

Nema komentara:

Objavi komentar