17 siječnja 2021

snatch and run

jednom u deset dana pogledam šta mi je stiglo i wiki daily email, da bih to upotrebio kao inspiraciju za uvod bloga, i zadesi mi se glupost iz naslova, pojam za kako rekoše NE BAŠ PREFINJEN način pljačke, kada zgrabiš nešto nečije i pokušaš da pobegneš. tipa oni mali majmuni koji ti sa stola ščepaju ključeve od auta ili hotela i ajd ća, vidi šta ćeš.

sutra bi mogli da ubace neki termin "prinudna kreativnost" jer sad ja od ovog gore treba da napravim priču, pa neka bude da mi je sneg snatch-ovao planove i odneo ih u nepoznatom pravcu, no doduše nije mi mnogo ni smetalo. svakakvo po ovom snegu i ledu ne bih uspeo da napravim nikakav kvalitetan trening osim da se pokidam od saplitanja i cimanja, pa su mi ova pešačenja/planinarenja fino sjela.

za danas sam pravio neke polu-planove pa na kraju nije ispalo ništa od toga jer nisam uspeo da napravim ništa zadovoljavajuće. mi u gradu imamo tu sreću da železnica u pravcu mora ide kroz planine pa možeš da izađeš bukvalno u srcu najvećih vukojebina i da tamo planinariš. problem je nakon toga doći do grada, jer je većim putevima (osim što je naporno nakon nekoliko sati planinarenja) dosadno tabati dodatnih 15-20km.


na Stravi imate opet tuce slika a za blog sam odabrao ovaj kuriozitet da u jednom od podplaninakih sela imamo i groblje obitelji METIKOŠ, nije baš da se često sreće.

NISAM SE SETIO da postoji i mogućnost da krug zatvorimo na istu ili susednu žel. stanicu pa da se vozom i vratimo, ako je nešto pravo mesto za oporavak to je onih +30 stepeni u pregrejanim vozovima, tamo se i mrtvi ugreju. ali eto. možda drugi put. postoji i problemčić satnice jer su vozovi tako raspoređeni da bi trebalo šetati SEDAM SATI, hmm hmm baš kroz dubok sneg, nisam siguran koliko je i to pametno, možda ako baš zahladni pa ostane samo onaj suv sneg, u međuvremenu utaban i proprćen (?) pa i nekako.

skroz nevezano za ovu zimu i današnjih 26km potežeg hajka, ozaren sam idejom da prevoz bicikle košta dodatnih SAMO 100 dinara na bilo kojoj dužini vožnje što bi značilo da npr letos možeš da odeš i do Zlatibora i da u povratku tih ~120km organizuješ MTB-om bukvalno bilo kojim alternativnim puteljcima po planinama, a ne isključivo prometnim magistralnim putevima. samo da stigne ta kineska vakcina pa ćemo dalje lako :-) 


Nema komentara:

Objavi komentar