10 siječnja 2021

virtuelno

prijavio sam za danas (nedelja, 10.01.) jednu virtuelnu trku jer u planu imam trening odgovarajuće dužine, a kad smo kod virtuelnog evo i mog virtuelnog trenera. kada sam juče uključio sat preporučio mi je "base workout" u trajanju od 80 minuta na brzini od 5'35''/km.



stisnuo sam dugme "back" i izašao iz tog menija te započeo trčanje. naime pretpostavljao sam da mi ne treba ništa više od kratkog aktivnog odmora pa sam krenuo na nekih sat vremena trčkaranja. na kraju se ispostavilo da su mi se noge razvezale pa sam trčao samo deset minuta kraće od ovog Saveta, gotovo istom brzinom, jer sam imao prosek 5'36''/km uz 150m uspona.


kad sam zaključio aktivnost, na ekranu mi se pojavila vickasta poruka kako mi je treniranje NEPRODUKTIVNO, unatoč tome što sam ispunio 95% njegovog saveta, u smislu da sam otrčao 90% preporučene dužine sa 100% pogođenim ritmom. da stvar bude još smešnija (taj ekran nisam slikao) pojasnio je kako "treniram previše" i zbog toga mi je treniranje neučinkovito. 
a ja čak smanjio njegovu preporuku!? 


da stvar bude još još još smešnija, onu prvu sliku (Today's Suggestion) sam slikao uveče kada sam legao jer se na početku treninga nisam setio slikanja. rekoh daj baš da vidim šta bi mi ovako usred noći preporučio. kad vidi čuda, misleći da u 22h00 krećem na još jedno trčanje, on mi je OPET savetovao da trčim 80 minuta po 5'35''/km :-D 

obzirom da sam bio krenuo na lagano trčanje nisam se baktao sa stavljanjem trake za puls pa mi je u par navrata sa watch-nog zgloba malo izgrešio, i nakon trčanja mi opet smanjio procenjeni vo2max jer sam navodno vežbao sa pulsevima i do 160 što ukazuje na slabu formu :-) 

izvinjavam se što nisam uklonio ovaj retardirani vodeni žig sa kamere, samo sam hteo da vidim šta će da piše pa zaboravio da sam ga omogućio. a sada me mrzi da crop-ujem fotke samo da ne bih ispao seljober, šta fali, baš mi stoji uz onu slamku u ustima od pre nekoliko dana. 

dakle noga u dupe i na trčanje, danas je na rasporedu "virtual Cape Town".
iz poštovanja prema utrci idem prvo da izguglam gde se to čudo uopšte nalazi mada kontam da je negde dole u prknu Afrike ali ne znam gde tačno. taj zadatak mi sad zvuči kao lov na skrivene hemoroide.

Nema komentara:

Objavi komentar