19 siječnja 2021

ko o čemu Ibro o patikama

i poče Ibro pričati o patikama, o slavi,
mi ga odgovarasmo "Ibro, ne budali".
obzirom da one "moje" bruksice još uvek stoje na stanju i raspoložive za onlajn porudžbe, OPET sam popunio sadržaj svoje korpe na sajtu i OPET naručio iste patike za koje su mi prethodne nedelje poslali obavijest da ih nemaju na raspolaganju.
pa polako, godina ima još barem 52 ponedeljka pa da vidim koliko puta ću ih još naručivati dok mi ih ne pošalju ili dok ih ne skinu sa stanja ili dok mi ne plate da prestanem da ih naručujem.

a ima jedna utešna forica tu, a to je da su se na još još JOŠ većem sniženju pojavile one famozne noosa ff koje sam nekoliko godina nosio po jednu od svake boje, sećate se "leve zelene i desne crvene" i skraćenice LZ&DC odnosno eL Zi Di Si, jejejehehehe.
pa ako budu uporni da neće da mi pošalju ove, ondak ću da naručim one i da u njima pretrčim što pre nekih stotinak kilometara koliko crvene (treći par) već imaju u đonovima, pa će tako u ovaj dom atletike kročiti i jubilarni ČETVRTI par istog modela, staviću FF kao srednje ime na fejsu.


a možda i ne. 
ovde se radi o skroz drugoj filozofiji a to je sledeća.
"povoljnom kupovinom" ili iluzijom iste, sebe osuđuješ na 1400km trčanja u tom proizvodu, a to je nekih lupam 120 sati, ili u nekim drugim mernim jedinicama to ti je 100 dana odnosno 100 treninga. 
zajedno sa ovim drugim parom (crvene) koji već imam, dođemo do dvesta dana i dvesta trčanja.
ako si oduševljen, lud za njima, odmah ih uzmi.
meni se pak nije sviđala kombinacija te dve boje, naime ove crvene koje već imam su neopisivo ružne.
ako im dodam i zeleni par, umesto 100 dana gledaću ih 200, doduše čas levu čas desnu.
jesam li siguran da to želim?
da li je 10€ uštede u odnosu na bilo koje druge patike BAŠ TOLIKO odlučujući faktor?
pitaš nekoga ko je u zadnjih 15 godina promenio 100 patika što znači da je na patike potrošio 7 hiljada evra, pri čemu se uopšte nisam iživljavao, uvek sam uzimao samo ono što je povoljno, na akciji, promociji, i skoro sve sam iznosio do poslednjeg daha koji su imale, nisam ništa bacao iz hira ili nezadovoljstva. 
evo sad sam samog sebe bacio u nedoumicu, uzeti nešto na akciji ili sačekati maj, jun, pa uzeti na istoj akciji nešto skroz drugo jer život ipak ide dalje i niko ne treba da bude osuđen da četvrtinu karijere nosi iste patike.
mislim da niko nije napravio veću jednačinu sa više nepoznatih nego što sam upravo ja oko jednog para patika.

Nema komentara:

Objavi komentar