12 siječnja 2021

nije sneg

sneg ovo sneg ono, meni ovo što je napadalo u gradu i nije neki sneg. mada sam ga poduže čistio ali ipak, nisam se mučio što je dubok nego što sam čistio veliku površinu. što bi rekli nije sneg bez pola metra. ovo je onoliko Sneg koliko je Muškarac od metar i po koji živi u devojačkoj sobici u maminom stanu. ako muškarac od metar i po vozi Lamborginija onda je to druga stvar, to je kao kad padne kišica pa se ujutru sve zaledi i slomiš nogu na milimetru jučerašnje kiše. 

zdruge strane dovoljno je napadao da zagovna staze koje su sada pola blato pola taj nazovi sneg a ustvari neki sunđer natopljen vodom koji cediš svakim korakom. nakon onog hajkića juče kontam da bi mi nešto slično prijalo i danas, da se ne zalećem sa "treniranjem" jer sam (bio) sastavio sasvim solidan mikrociklus (10km od 100/100m + lagano blago brdo + nelagano neblago brdo + 21km od 1km/1km) kojem bi sigurno dva dana odmora prijala više od jednog.

čitam jutros da je "otišao" neki od kolega maratonaca, ne znam da li je umro ili poginuo ili nešto treće, a glupo mi da pitam, a ne znam ni da li bi mi išta značio taj podatak. pre nekoliko dana je iznenada umro mladi atletičar i jedan od najboljih u regionu, kažu od srca. tu imam dve priče. 

prva je da je pre tri godine imao istu povredu kao i ja, sapleo se i prilikom pada se toliko raskrečio da je ugnječio živac i postao neka vrsta privremenog invalida, sećam se da sam jedva hodao a da trčim nisam ni pomišljao dva meseca. on je pak, što i priliči duplo mlađem, pohitao da primi "blokadu" da bi što pre mogao da trenira, i onda su mu iglom ubacili neku bakteriju (valjda se pre inekcije koža čisti alkoholom?) pa se od toga dugo lečio i terapija ga je koštala skuplje od povrede. 

druga je da je nakon vesti da je u 27. godini umro mladi atletičar neko pohitao da ostavi komentar "od korone ili od starosti?" što je primer nehotičnog crnjaka za nobelovu nagradu; ne znaš više šta čitaju i šta razumeju ti ljudi po internetima i koliko su površni u tom letenju sa statusa na status i želji da se u sve uključe makar im to višestruko prevazilazilo intelektualne mogućnosti. 


evo šta se desi kada ti na osnovu pristupne tačke odrede položaj.
tako da, ode Sale lajkovačkom prugom ali u kontra smeru ka moru, 
ne baš prema Lajkovcu :-)
možda se na tu stranu zove drenovačka pruga, nevermind.

Nema komentara:

Objavi komentar