13 siječnja 2021

fejs e dintorni

ovi iz Istre će skontati talijanski a naslov ionako ništa ne znači pa ni ostali ništa neće izgubiti, sve je to jedno te isto.
uzeo sam da pišem blog da bih sročio status za fejs nakon desetak dana.
imam negde prebrojano po mesecima, otprilike sam imao 5-8 objava mesečno, može se reći da nisam dosađivao ljudima, nego se trudio da kad nešto postavim da to bude zanimljivo mnogima a ne samo meni, u protivnom mi sve to nema smisla.
niti sam ikada mislio da je pristojno okačiti pet statusa u sat vremena, ispade kao da ceo svet postoji samo da bi neki željni pažnje umišljali nekakve glavne role across the universe.

čini mi se da je 2020. napravila razliku između aktivnih i pasivnih ljudi, između kreativnih i kopipejstera. 
jedni žive kao da se ništa nije ni promenilo, prilagođavaju se u hodu, koriste svaku promenu kao inspiraciju da joj doskoče i upotrebe za nešto novo.
drugi imaju osećaj da se život zaustavio i pasivno čekaju da nešto prođe pa da nastave tamo gde su stali, usput ogorčeni što im je godina ukrala još jednu recku u Grčkoj.
ono što je svima zajedničko je da ćemo 2020. upamtiti bolje nego bilo koju drugu godinu, i kad jednom budemo podvlačili crte svi redom će pokušati da se sete desetina onih drugih sličnih godina, a samo će im 2020. iskakati u pamćenju ispred svih ostalih.

imam fore do kraja dana da naručim još jedne brooks-ice, trenutno su na akciji za 75€ a ženski model je 60€ pa mislim da ću da naručim i jedne za Lolu jer će onda tašta da se razgali pa će da plati za oba para, kao poklon za novu godinu.
moram da napišem knjigu Kako jeftino prolaziti u životu.

šalu na stranu, sva tri para koja trenutno koristim su negde oko 400km i već su mi se iskristalisale koje su za laki trail, koje za asfalt, koje za dužinu, koje za mokro, naizgled su jako slične ali svaki model ima neke prednosti i mane u odnosu na one druge.
a kako stvari stoje osim ta tri para ništa drugo neću ni nositi do proleća, one prve Brooks koje sam kupio su ostale "za trke" (?) a stare asics noosa ff koje sam do prošle godine čuvao za trke sam izvadio iz auta pa ću i njih ubaciti u rotaciju, možda čak i danas, ako se usudim da pokušam ONO ŠTO MI JE PALO NA PAMET, A SAZNAĆETE I ŠTA!

(kad se vratim. ako se vratim. živ.)



Nema komentara:

Objavi komentar