14 siječnja 2021

neuspješke

tako vam je to dragi moji, pre će biti da je život ono što vam NE ide po planu, jer sve ono što prođe kao podmazano ne donese nikakvo novo iskustvo, prosto se završi kao računanje do 100 i to je to, misliš da si uradio sve a ustvari si uradio Ništa. niko nije popravio vožnju tako što je od jutra do mraka išao autoputem sa tempomatom zakočenim na 120 km/h. život se uči kad u krivini otpadne točak. recimo. 

tako sam mimo Plana juče otrčao trećinu Dužine koju sam (trećinu) pretvorio u tempo trčanje, pa sam onda rastrčao nekih pola sata, pa sam zatim Dužinu prekomandovao u pešačenje i isprobavanje novih slušalica (nisu ispale) i na kraju sam stisnut hladnoćom i cajtnotom još malo potrčao i na kraju je ispalo 35km na nogama. prave zimske pripreme, kao na sam na Zlatiboru. a onaj višak koji ne izmeriš nijednom aplikacijom, telefon prebroji svojevoljno:


ono što me je konkretno juče život naučio je bilo da treba paziti i na dupe barem koliko na glavu ako ne i više, jer mi je glavni problem bila hladnoća pojačana vetrom. jesam uzeo deblje gaće, one mekane bokserice od mikrofibera koje baš lepo drže toplotu ali izgleda da ono što je bilo ok na +6 i +3 nije baš protegljivo do nule. kad sabereš stazu koja je u tom prvom satu išla uzvodno + vetar spreda + hladnoću, nije čudo što mi je sat obračunao prosečnu dužinu koraka na 10% manju od one kojom sam do prošle sezone trčao tempo treninge. 

treba da se radi na snazi, treba da se rade deonice, ne može samo da se trčkara i šetucka po planinama, smislio sam i jedan moćan trening koji je blizu onog minut/minut jer na stadionu može da se prošeta kroz onu krivinu gde je najgrbavija šljaka a da se ostalih 300m trči kao interval, pa tako dobijemo, šta dobijemo, dal ćeš ga zvati tempo intervali (ako ideš puno ponavljanja) ili deonice (ako zapinješ) 300/100m, svejedno, dok god se trči brže od brzine Tempa. 

deset puta (300m trčanje 100m hodanje) bi praktično ispalo deset puta minut+minut, okvirno, a uz kraće zagrevanje i dotrčavanje kući bi ceo nazovi treningić ispao 7km trčanja (plus kilometar šetnje) jer do stadiona imam 2km, što je sa malo razgibavanja = 10+5+20+5+10 = čak ni sat vremena. eto zašto ujutru trče i futing kad popodne trče ubrzanja, da na kraju meseca ne bi imali ukupno 120km :-) 

Nema komentara:

Objavi komentar