02 siječnja 2021

traktor

da završim i tu Strava Priču:
za decembarski čelindž je bilo prijavljeno skoro 600 hiljada ljudi, koji su tokom meseca zajedno pretrčali preko 70 miliona kilometara!
ja sam ga završio na 81. mestu a da bih ušao u prvih 100 bilo je dovoljno da pretrčim i 21km manje, no ja sam zadnjih dana malo dodao gas, za svaki slučaj :-P

u onom drugom "enduro" čelindžu je bilo prijavljeno samo 174 hiljada ljudi jer većina onih gorepomenutih nije ni fantazirala da bi pretrčali preko 300km, i tamo sam završio na 84. mestu sa (igrom slučaja) istih 21km rezerve/prednosti u odnosu na stotog u plasmanu.

već danas sam se pred kraj podugačkog pešačenja/planinarenja (sa elementima avanturističkih utrka) osećao uglavnom oporavljeno, no nije bilo nikakve potrebe da iznalazim razlog da bih trčao, od decembarskog ludila mi se noge svakako ne mogu ni prebrzo ni PREVIŠE odmoriti :-) 

kao posle neke oluje ili poplave sve se polako smiruje, juče je inžinjerija buldožerima izbacivala blato iz manjih zabačenih ulica (tetiva, kapilara) a danas je ekipa sa cisternama i šmrkovima sve to detaljno prala pa će se sutra možda i sijati, iako ponegde ostane neka gomilica blata ili koji suvišan kamičak koji predstavlja mini napregnuće nekog mišića ili zgloba. 

bi ti će to sve o kej.

eto dok je većina mahnito pojurila da što silovitije uđe u novu godinu, ja sam je pustio da malo čeka, da čezne, trepće, da mi se umiljava, još mi je u krajičku usana onaj smešak zadovoljstva kako sam zavario 2020-tu, grickam čačkalicu i premeštam je iz jednog kraja usta u drugi, sa dvojke dole levo na očnjak iliti trojku dole desno.


za nastavak sportsko-rekreativnih aktivnosti imam pak dijametralno drukčije ideje od decembarskih ali o tom potom, dok se polako zalaufam. kao u onoj pesmici za decu koja vežbaju izgovor slova R
"tRaktoR ima tRi bRzine,
pRva,
dRuga,
tReća,
RikveeeRc"
mada iskreno nikada nisam vozio traktor niti guglao koliko brzina ima, pa mi nije baš ni bitno

Nema komentara:

Objavi komentar