15 siječnja 2021

kenozoik

Čitam danas na fejsu, jedan pametan dečko je napisao ali nisam kopirao pa ću pokušati po sećanju da skockam:
Nije život samo ono mekano i slatko što volimo, nego i oni mrski predmeti i časovi sa kojih bismo najradije pobegli. Nije 2020. bila nekakva pauza od života, pa da čekamo da prođe i da neko opet stisne PLAY. Samo je još jednom potvrdila onu izreku da je život upravo ono što nam se događa, dok pasivno čekamo da se nešto dogodi. Kad jednom budemo podvlačili crte, većina će se najsnažnije sećati upravo 2020. a ne onih ostalih 38 ili 65 sličnih i bezličnih godina.

Fakat je 2020. napravila jaz između kreativnih i onih ukanal kako se kaže, ukanalisanih, ukanaljenih, kao da mi negde titra bolja reč ali ne mogu da je se setim. Znaš ono, 90% ljudi će 2020. da zapamti kao "ona godina kada nismo mogli u Grčku" i to će im zauvek ostati neki porez koji su na život platili. A onih 20 grčkih letovanja pre i 20 posle korone, ništa, ravna crta, sve isto, isti apartman, ista pijaca, iste lubenice isti sladoled, sve kopi pejst. Jer zbog toga se živi. WTF! Ako zbog toga živiš već si posle druge Grčke mogao da se kremiraš, ovako samo džabe smetaš na autoputevima i trošiš mlađima benzin i kisik. 


elem patike su sinoć naručene, ako stignu stići će "kao naručene" a piše da ako ne budu u mogućnosti da isporuče poslati će još jedan i-mejl no za sad stoji samo onaj prvi i-mejl o potvrdi poruđbe pa se nadam da će to sve bit okej. ove mi deluju malo onako punije, manje prozračne, prigodnije za zimu i hladno od prethodna tri naručena modela koje sam sve redom već uveliko "načeo" i već iz mladosti polako prelaze u neku sredovečnu družinu. tako ti je to, dovoljno je da se mesec dana prijaviš u neki Ćelinđ i ode mas upro pas, što je bilo novo sad je već polupolovno.


što se tiče koloritnih egzibicija Lola je možda i bolje prošla obzirom koliko su moje bezlične, ove njene dođu baš ono vrišteća moda iz novoga doba. a još su za 30% jeftinije od mojih. sad tu možemo da se šamaramo matematikom, otprilike isti model u veličinama 40 naspram 45 bude i preko 50 grama lakši pa ispada da bi sve ženske patike trebale da koštaju tu negde 4/5 ili 5/6 od muških, što mu dođe recimo 80+ evra naspram 100 za one na manjem sniženju, odnosno 60:76 evra u ovom slučaju, pošteno.

da ne bude da se žalim, naći ću ja na proleće pet novih šarenih modela, samo da moje noge dožive proleće u vedrom i živahnom stanju, nema veće radosti nego kada imaš dobar razlog da kupuješ nove patike. to automatski znači da se nadaš nekom ludom periodu u životu. daće bog i sreća junačka. danas sam napravio mali rez, kao kad između dva piva trgneš lozu, pa sam se nakon 20+15km trčanja (u sredu i četvrtak) ovog petka zadovoljio sa:

polsatnim zagrevanjem & tuce kratkih ali žestokih ubrzanja. 
šteta što gps nije promptno hvatao brzine nego se na malom igralištu vrteo negde oko 4'30''/km bez velikih varijacija, a ja sam u krivinama truptao blizu 6'/km a na pravcima sam išao puno bliže 3'/km nego 4'/km, džaba mi kad nemam crno na belo :-)

Nema komentara:

Objavi komentar