31 siječnja 2021

koja je tvoja, prosečna brzina

koji su tvoji, pogledi na svet?
tako je pevao Vlatko.
piše da sam u proseku u JANUARIMA trčao po 381km, s tim da mi je najveći zbroj u tom "otvaraču godine" 1104km a najmanji naravno 0000km pretprošle zime kada sam nešto istegao dva dana pred novu godinu.
tako da, možda imam skroz normalan prosek za polumaratonca, blago nizak za maratonca a verovatno najveća odstupanja od proseka među svim iole normalnim ljudima.
ovaj dženjueri sam završio sa evo 253km što je smešnjikavih 8.2km dnevno.
upravo sam u excelu negde ugurao i tu kolonu, ali je tesno pa sam stavio samo jednu decimalu, neću imati prosek "u metar". 

e sad obzirom da sam se, što bi klinci rekli "smorio" od vođenja sati i minuta, ne mogu da podelim tih 253km sa brojem sati trčanja no sve je to bilo tu negde, trčkaranja oko 10 km/h sa par nekih ajd da kažem treninga pa je prosek valjda negde iznad, možda oko 5'30''/km.
neko vreme sam bio odlučio (!) da ću trčati brže, šta god to značilo, onda sam dva dana makljao neki tempo ali po jednocifren broj kilometara, pa sam nekako spontano od toga prešao u staro dobro good ol' trčkaranje, sa blagim upadima u tempić.

danas je bilo podosta govnyivo vreme i nije mi se išlo nigde autom jer bih svakako fasovao oblake i kišicu a usput rizikovao da negde u brdima bude i više vode i niža temperatura, da ne pominjem pranje kola koje bi stiglo gratis a u ovom slučaju kao GRATIŠČINA!
evo sve trčim, i ovako jedva stojim na nogama.
lupio me lep vetar u povratku, jer sam trčao 10.55 i nazad za total 21.1km.
ujedno sam se u zadnji čas prijavio na halfM čelindž pa eno piše da sam valjda šesti u kneževini od ukupno 45 pokušajnika.


uzeo sam one asics noosa ff koje sam nekada "čuvao za trke" a trka je nestalo a u međuvremenu sam kupio salming bolje od njih pa sam kupio brooks bolje od salming i tako sam sad u suficitu sa patikama "za trke" i onda sam noosa i salming prekomandovao za trening.
a za trke su mi ostale samo brooks crvene.
a brooks šerpa plave i mizuno žabokrečina zelene se klizaju po mokrom ili masnom asfaltu pa su neupotrebljive po kiši, tako da za vlažno imam te ex za trke noosa ferrari rot i salming ne-šerpa plave.

li-ning crne i salomon xr mission sive su oba para stigle do 800km i na granici su raspada mada ne tutto completto (drugo ne treba duplo t ali ovako bolje izgleda), i tu su još noosa 11 one najšarenije moguće koje su na 1100km i njih nosim kao cipele uglavnom, jer se slažu uz sve odevne kombinacije jelte. 

eto to su bile sve brojke za danas, pravi cifarski festival.
stiskao sam lapove na 5.25km i nakon četvrtog se pitao zašto imam 21.0 a ne 21.1km, toliko o naspavanosti i koncentraciji.
prvo mi je išlo po 4'45'' pa onda po 4'43'' pa po 4'35'' pa sam onda još malo stisnuo mada se slabo odrazilo na brzinu jer mi je već bilo hladno, a ja sav natopljen vodom i znojem.

ukupan rezultat nekih 1h37.5 minuta što je samo par sec/km sporije od poslednjeg polumaratona u Čačku prošle korona godine, a danas sam imao i preko 100m uspona.

Nema komentara:

Objavi komentar