25 siječnja 2021

korak nazad, pa natrag dva

krećem na trčanje i naravno opet od pametnog satića koučića dobijam sugestiju.
on to onako, nenametljivo, ali uporno.
ne trenira te pametan već uporan, da parafraziram.
kaže danas ti je na rasporedu base workout od nekih 45 minuta po 5'30''.
i stisnem ja OĆU, prihvatim sugestiju jelte.
obzirom da sam dva dana ranije nakupio i tempa na bicikli i tempa na trčanju, rekoh taman malo samo da vidim kako su mi nogice, odgovara mi ovako nešto ako ne i sporije ali ajd.
i otrčim ja to sve prema savetu, s tim da sam malo produžio ali nebitno, kad ti istekne vreme sat prekine odbrojavanje i nastavi dalje kao da se ništa nije promenilo.
kvaka je da nisam nosio puls-traku a satiću se pogodio takav dan da je sa watch-nog zgloba napravio puno pogrešnih očitavanja pa mi je puls k(oji će ostati zabeležen i kasnije se obrađivati u aplikaciji za praćenje forme) bacao i preko 170 umesto da pokazuje tih poprilično ravnomernih 130-ak celog jutra.
nakon približno 10km sam završio trčanje i zaboravio na te detalje.
evo uveče pogledam sat i ne mogu da se ne nasmejem.
nakon što sam pratio savet za najpravilnije treniranje, svejedno mi je napisao da treniram neučinkovito, pa jebemumiša zašto za sebe kažeš da si loš trener? :-) 


naravno, obzirom da mi je za lagano trčanje trebalo preko 170 otkucaja/min, zaključio je da mi forma dodatno pada pa me počastio dodatnim srozavanjem proračuna maksimalnog utroška O2.


no u trećem ekranu sledi virtuozno objašnjenje. on je ipak dobar trener jer mi je napravio dobro raspoređen program treninga, ali mi forma iz nekog razloga opada (greške pulsa). nemajući bolje objašnjenje, savetuje mi da bolje spavam i kvalitetnije se hranim, kao i da izbegavam stres.


a od svih stresova u toku dana, najveći mi je bio upravo ovaj sat tojest njegov prateći softver, jer nigde nemaš opciju da stisneš na neko dugme "zanemari pulseve" ili barem "koristio sam očitavanje direktno sa sata i treba ispeglati greške pulsa na grafikonu".

sve u svemu, dodao sam skromnih murakamijevskih 10km a zbog silnih dana planinarenja ili bicikle imam do sada u januaru samo 186km.
tačno mi dođe da se prijavim u neki distance čelindž pa da pratim kako se iz prvih tipa 10,000 pomeram u prvih 5,000 ili nešto slično, zabave radi.
ali zabave se ne plašim već motivacije, odatle do trpanja 40km dnevno da bih se pomerio u prvih 2000 ili prvih 1-2-3%je tanka linija :-) 

Nema komentara:

Objavi komentar