08 studenoga 2021

mentalese

Da vidimo čime mi danas započinje dan:
Wiktionary's word of the day - mentalese (philosophy, psychology)
A hypothetical non-verbal language in which
concepts are represented in the mind.
Eto.
Razmišljao sam i o ovim moderno rečeno čipovanjima i čudima, evo kineska pa kineska pa fajzer i ništa, niti mogu da čitam tuđe misli nit neko može moje, nadam se.
A ideja je bila, to jest nekako sam tako mislio, da će tehnologija dotle napredovati da će recimo moj mobitel moći da primi nešto što pomislim, i recimo ide mi neko iz suprotnog pravca a ja pomislim "upaljena su ti duga svetla" i onda moj mobitel prepozna njegov mobitel koji nailazi u suprotnoj traci i onda njegov njemu to saopšti i kaže evo vozač ove Merive koju srećeš ti kaže da su ti upaljena duga svetla, to jest ne kaže mu ni tako posredno nego prosto kao uživo na trotoaru da sam mu rekao gospodine otkopčan vam je šlic, tako u realnom vremenu on mene čuje s tim da to sve ide preko dva mobitela. Ili čipa, svejedno.
Ali ništa.
Zastala nauka kod 16 miliona boja, pa ti kad kupiš novi mobitel kreni da ih prebrojavaš, polako, do sutra ćeš stići.

Što se tiče treninga imam da prijavim --->>> skoro pa ništa.
Ideja je bila (to sam već jednom napisao od jutros) da na neku foru stignem da moderno rečeno (i to sam već tako rekao gore) "odradim" prijavljeni virtuelni NYCM no dan kratko traje i nikako mi se nakon trke nije išlo na tri trčanja od po sat i po, pa sam pomislio da bi jedina šansa da nakupim 42km bila da krenem na neko kombinovano trčkaranje/planinarenje od jutra do mraka pa dokle stignem.

Nabujale reke su isključile stazu uz desnu obalu Gradca pa sam krenuo uzbrdo na drugu stranu i upao u maglu, pod jedan, i nakon izlaska na gornji asfalt u kolone religijskih turista, pod dva, i ne znaš šta je bilo gore od ta dva.


Tako da sam samo presekao taj put i spustio se iz magle preko brda na drugu stranu sveta, tamo napravio omču po brdu sa treće (?) strane reke pa se alternativnim prolaskom kroz kamenje i blato vratio na prvobitno brdo, i odatle se još alternativnijom stazom vratio na početnu tačku gde sam na 2km od kuće ostavio biciklu.
Sve skupa je ispalo 19.5 ili 20.5 kilometara, zaboravio sam.
Nosio sam i ranac onaj mali i u njemu šuškavac tako da se nisam smrzao, to je nakon jučerašnjeg drhtanja bio jedini uspeh.
A maraton će malo da se načeka.

Nema komentara:

Objavi komentar