25 studenoga 2021

mudri citati svecke filozofije

"Čak i ako nisi ukrao nego samo pozajmio,
to je svejedno krađa ako za tu pozajmicu nikog nisi pitao" 
Đing Čing Če (1399.)
Tog su jutra Pišonja i Žuga pozajmili respirator iz Doma invalida.
To je ionako bio pokvareni respirator koji je domar prepravio u velike barokne orgulje da bi invalidi mogli slušati misu bez odlaska u katedralu.
Tako ja prepravim plan treninga koji pozajmim sa interneta jel tako.

Evo sad ozbiljno, od 25-30 novembra imam dovoljno vremena da se pripremim za Pripreme, dakle od danas krećem sa pomalo trčanja da bih noge podsetio šta to beše ljubav i bar na tren biti oznojen.
Onak po kilometar dva tri do pet, i onda od prvog decembra BUUUUMMMMM ide čelindž.
Teoretski sam mogao to da krenem i prekjuče umesto što sam se nećkao, čak bi i novembarski čelindž dobio za saspensu pa bih se probijao u prvih milion, mikotrpno i izvan zone komfora.
Ali zašto ne ostaviti za sutra sve što je moglo i juče, kako kaže stara narodna mudrost.
Oklevanje i izvrdavanje da se uvede kao olimpijska disciplina.

Jučerašnja vožnja je prošla sa anegdotom da mi je negde pred kraj palo na pamet da proverim kako brzo mogu da se spustim niz jedan kratak ali zeznut nagib tu na 10km od grada.
Detalji izazova: bio sam u trenerci dole i jakni gore, na starom Polar mtb-u, ne zna se da li je lošiji ram ili delovi ili gume, da ne pominjem aerodinamiku u jakni i sa malim rancem na leđima, plus sam imao kačket i morao da držim zakrenutu glavu u stranu kao konj, da mi ga vetar ne zbaci, plus sam imao glatke patike koje nisam mogao ukopčati u pedale nego se pomalo klizaju, plus sam nosio obične naočari pa su mi odmah zasuzile oči i pola spusta nisam ništa video, i na kraju poslednji PLUS mi je na ulasku u desnu-pa-levu krivinu pred kraj spusta naišao auto pa sam iz bolje spoljnje trake morao da se vratim u desnu i tako pokvario putanju, čekaj ima još jedan PLUS sam zbog toga morao dvaput da prikočim (po malo) jer su tu najveće rupe i zato se nikada ne ide tuda, a PLUS na tom bajku nemam amortizer pa ne mogu kao na Scott-u prosto da se sjurim i da me baš briga za rupe. Plus ovaj mtb ima točkove 26'' što je igračka u odnosu na one 29'' na Scott-u.

I šta se desilo, sa 1'15'' imam šesto vreme sveukupno na segmentu, trenutno vodeći ima 1'08'' a mojih 1'03'' nisu na tabeli jer mi je taj profil obrisan no verovatno negde imam sačuvan fajl pa mogu da da upload-am kad god poželim. Ionako sam pucao na 1'00'' ili 0'59'' no sezona se već završila i na delu spusta je sada vlažno čak i kada su suvi dani.


Juče sam umesto u dvorištu morao da prepletem jedan točak u kući jer je bilo previše hladno, a danas bi trebalo da se pojavi malo sunca koje mi je potrebno da bih ga nacentrirao. Osim što sve žice treba da su jednako zategnute, najlakše je podesiti točak da ne šeta levo-desno no samo retki se sete da provere da li felna ne šeta gore-dole što je dosta teže za urihtati i zbog čega uglavnom pucaju žice, no ja sam stari majstor sa znanjem u malom prstu pa će mi to drugo poluvreme posla biti pravo zadovoljstvo.

Nema komentara:

Objavi komentar