19 studenoga 2021

nije svaki dan (veliki) petak

sećam se gluposti kad smo bili deca pa neko nekog pljune (?) a ostali mu viču "cigani se pljuuu-juuu, na veliii-kiii peeee-taaaak, i nikad mi nije postalo jasno šta to znači, osim što se ne sećam ni zašto bi neko nekog pljunuo. srećom je došla ova korona pa sad niko nikog ne sme da pljune a da ne rizikuje prijavu za pokušaj ubistva, više ne moraš ni pištolj da nosiš, propašće industrija vatrenog oružja.

ovaj petak je bio malo netipičan petak jer sam opet nešto fantazirao da bih išao na dva trčanja, to je valjda logično da kad trčiš jednom u sedam dana da zatim poželiš da jednog dana trčiš sedam puta, nemam pojma.

no ujutru sam kao što rekoh netipično otrčkarao do groblja, tamo me sačekala Lola sa motikom i metlom jer naša groblja u gradu za koja plaćamo godišnje održavanje više liče na njive nego na neko civilizirano mesto boravka, pa sam naokolo i između onih ozidanih grobnih mesta plevio korov da bi koliko toliko doveo u red za slučaj da neko navrati obzirom da mi je na današnji dan pre 7 godina umrla majka.

u međuvremenu je otoplilo pa sam nakon par desetina minuta kopanja ostao samo u podmajici onoj rupičastoj, i umesto još jedne majice i tankog duksa samo navukao taj duks i dodao polukružnih kilometara koliko mi je dovoljno da zaokružim na 10km.

popodne je u planu bilo još jedno trčanje ali bez dva preokreta. prvo je otoplilo na +12 dok sam bio na poslu pa sam zaključio da je to pretoplo za trčanje u dugačkom, a morbidno je u kratkom trčati pred kraj novembra po gradu, rekoh otići ću negde malo dalje biciklom kad je već toliko toplo, pa neka bude malo duža bicikla a malo kraće trčanje, malo sam preterao sa upotrebom reči "malo" u ovoj rečenici.

i tako u krug u krug i napravio sam sasvim solidan krug biciklom jer je počelo da se naoblačuje a pojačao se i vetar, pa je ispao skroz suprotan završetak dana od očekivanog. umesto da se skuvam na trčanju na kraju sam se smrzao na bicikli i po idealnom vremenu za trčanje uknjižio dodatnih nula kilometara.


app mi je obračunala vo2max 55-54-56 u samo tri dana, a dobio sam i neki čudan podatak o "kondicijskoj dobi" gde mi je navodno obračunao da sa svojih trenutačnih 58 (jebote pa ja samo što nisam umro?!) imam 48.5 godina što bi valjda trebalo da mi bude utešno. bar da reče 28.5 pa hajde, mada ni sa toliko verovatno ne bih bio baš zadovoljan.

Nema komentara:

Objavi komentar