21 studenoga 2021

streljaštvo i streličarstvo (nedelja popodne nogometni dan)

tek pre par godina sam prvi put čuo za taj izraz "streličarstvo", ranije sam mislio da je sve streljaštvo, i puška i pištolj i luk&strela.
ne znam doduše u šta spada "luk i voda".
elem internet kaže ovako:
22. novembar 03:34 Sunce ulazi u Strelca
dakle od sutra smo opet vatreni

vladavinu škorpije sam završio danom poluodmora, tako što sam prvo planirao neki bajk, pa bajk & hajk, pa ipak krenuo biciklom u patikama za trčanje "za svaki slučaj", i na kraju prelomio da mi je najlepše da sedim na suncu i usredsredim se na proizvodnju d vitamina. evo nam i potrvde u prognozi, da će uslediti dosta oblaka narednih dana.

naime nedelja se tako natrefila da je upao crkveni praznik i naizgled je ceo svet negde krenuo kolima, čak i po skroz neprometnim seoskim makadamima, bukvalno je svuda bilo kao u košnici. svratim do lokalnog supermarketa ispred kojeg pivopije imaju koordinacioni punkt, i primetim da osim jednog dežurnog nema nikod od onih sa članskim kartama. kaže otišli na utakmicu.

sa zakašnjenjem od 15 minuta stignem na prenos uživo, da ne kažem na event, u brdu je iskopana rupa i sa jedne strane stadiona sede rezervni igrači, sa druge strane je još dublje ukopan parking, sa treće strane na blagoj uzvisini (iza zapadnog gola) stoje dve klupe i na njima 15-ak posmatrača, a sa četvrte strane je brdo koje je toliko strmo da kada odatle gledaš tekmu ne vidiš linijskog suca ni najbližih par metara terena.


naravno odaberem tu poslednju stranu, izguram biciklu kozijom stazicom do vrha i tako sa galerije nastavim da posmatram zbivanja. koliko sam shvatio pobedili su gosti sa 1:2, a ja sam se uključio kod stanja 0:1 i tako video izjednačenje i dobitni gol gostiju tj plavih. utakmica se taman završila na vreme da se sa brda skotrljam desetak kilometara do grada s tim da sam zbog pomenute gužve izbegao magistralu nego izvijugao nekim žnj prečicama. 

tako se završio još jedan tjedan sa pretrčanih 48km, a kad u excelu prevučem mišem od vrha pojavi mi se obračun da sam u zadnjih 46 tjedana pretrčao u proseku po 47km, vidiš ti te brojke 46-47-48 kak su simpa. 
(na bicikli imam 230km tjedno a na pešačenju 20km)

ako bih hteo da nabijem prosek na 7km dnevno fali mi dakle do 49 koliko? 46 tjedana po dva kilometra, fali mi dakle 92km i naravno da u zadnjim tjednima držim po 49.
odnosno da u narednih 6 tjedana pretrčim po 49 + 92/6 = 15.3 dakle po 64km i malko.
ETO IZAZOVA!

Nema komentara:

Objavi komentar