20 studenoga 2021

sub 2 hr marathon

koliko god tehnologija patika napredovala ipak će kad-tad morati da se priznaju neka ograničenja kao što su i Pistoriusu rekli da malo preteruje sa onim federima na kojima je (nakon što uhvati zalet) mogao u nedogled "trčati" 30 km/h.
na kraju ćemo imati pet rekorda, maraton na bosim nogama, maraton na đonovima od gume/plastike debljine do 5mm, do 10mm, sa karbonsko titanijumskim umecima do 1mm, do 3mm...
srećom sam onomad neke davne 2000 ili 1999 na državnom na hronometru odvozao 42.4km za 59 minuta i nikada niko neće pretrčati maraton ni upola tom brzinom, eto zauvek ću ostati duplo brži od najbržeg maratonca, a nisam ni imao time trialling bike nego običnu biciklu za cestu sa nešto minimalno aero točkovima.

no od stare slave se ne živi a garmin mi je nakon 55 obračunao ve o dva na 54 jer sam valjda trčao puno gore dole pa je to ispalo sporije uz veći puls, no svejedno sam se jutros vratio na 56 iako sam imao jednako brda.
očigledno je nakon par dana trčanja došlo do smirivanja pulseva jer kad nisi 200% svež ipak trčiš ekonomičnije a tako se i organizam ponaša, najbolje se trči kad si mrtav umoran i puls ti uopšte ne može preći 130 pa kakvom god brzinom išao app ti uvek izračuna neki dobar ve o dva maks.

ovaj put sam nakupio dobrih 15km, tojest sa vrha brda se Lola sjurila biciklom da ne bi pola sata kočila nizbrdo, dok sam ja strčao do Lidla i još po parkingu napravio krug jer sam imao 14.7km pa taman da zaokružim (i doslovno!) do 15km dok ona popakuje stvari u korpu.
iako je bilo samo +9 na početku ipak sam u tankom duksu i šorcu otišao biciklom tih 1.5km do periferije da ne trčim baš kroz grad, a tako sam i smanjio krug sa 18 na 15km.


odmah nakon toga sam otišao u A1 da produžim ugovor i uz pretplatu dobio i alcatel tablet i mifi ruter i na njemu 20GB svakog meseca (toliko ne potrošim ni kući na wifi-ju) i dodatnih 1TB (koliko je to gigabajta, majko mila, šta da radim s tim?) u naredna 24 meseca koji se troše kada potrošimo onih prvih 20GB, što je rekoh nezamislivo.
jedino što mi pada na pamet je taj mifi ruter odneti na posao i tamo ne trošiti GB sa mobača, a plus mogu i ako nekom zatreba od klijenata dati lozinku pa da to bude tako jedna poslovno-samarićanska pristupna tačka.

popodne sam opet otišao bajkom na jedan kružić po obližnjim brdima jer sam izračunao da svakako nijednog meseca nisam pretrčao više od 250km pa bi 15km dnevno bilo 450 mesečno (projekcija) što mi je očigledno previše i tako sam odlučio da se zadovoljim sa jednim trčanjem na dan, do daljnjeg.

Nema komentara:

Objavi komentar