12 studenoga 2021

dvanaesti jedanaestog

Dvanaesti je Jedanaestog dugo gledao u leđa a onda je shvatio da mu je od toga samo loše, jer nikada neće biti ispred njega, barem do kraja meseca.
možda u decembru, kad krene Prvi Dvanaestog (motivirao), pa Drugi Dvanaestog (bodrio, ono kad ga je preticao za krug) pa Treći Dvanaestog (ovo naravno ne kucam svaki put nego samo ctrl+v) i tako dok Prvi Drugi Treći vode svoje bitke možda inspiracijom vođen Dvanaesti pretekne Jedanaestog, i onda bi osvanuo sledeći dan Dvanaesti Dvanaestog (prevazišao) tojest preskočio samog sebe.
i onda će ići Trinaesti Dvanaestog (gleda u leđa), nu!

ovaj dan je pak pokazao da postoji puno veća propast od svake propasti koju smo do tada smatrali najvećom, i ovo je jedan po mom skromnom mišljenju samocitat vredan ulaska u wikiquote.
upalio sam livecam sa skijališta koje je na 1000m nadmorske (na Divčibare se dolazi preko dva prevoja na 1050m ali je kamera tojest dno ski staze u rupi) i video osunčane padine.
naravno da nisam mogao znati gde počinje a gde se završava magla ili kako već zovete one oblake koji se zalepe za šumu ali sam ipak krenuo biciklom uzbrdo obučen kombinovano za bike & jog, tako da sam je mogao zaključati bilo gde, staviti pumpu i rezervnu gumu u mali ranac zajedno sa šuškavcem, i otrčkarati neki brdski izletić.

no na moje ogorčenje shvatio sam da je dno magle tek negde oko 450m nadmorske, što bi značilo da je vrh visok, oko 800m možda, a to bi značilo dva sata pedaliranja uzbrdo i odmah okret natrag jer se dan skratio kao vuneni džemper otkuvan na 95°.
neko vreme sam se nećkao dok me uzbrdo nisu prošla tri kamiona sa mirisom svežeg asfalta, te sam shvatio da se gornji deo puta tek sada asfaltira a mislio sam da je gotov pre nekoliko dana.
što bi značilo da bih i kroz to morao da prođem, da zaobilazim valjke i da se ugnjecam u onaj bitumen kao muva u lepak.
i tako sam se vratio biciklom nazad par km do Pivare, tu je vezao i nastavio na pešačenje ISPOD MAGLE.
većina maratonaca lepo napiše da će uzeti 2 ili 3 ili već koliko nedelja odmora i onda krenu sa novim treninzima, samo ja verujem kako cele godine treniram a ustvari uzmem češće i više pauze od njih.
jedino što je kod mene to spontano, da ne kažem bez stihijski.

dok sam ovo pisao iskočio mi je na fejsu oglas za neki mali 20'' (veličina kotača Pony) e-bike koji je navodno na sniženju sa 160 na 120 hiljada dinara i odmah ga ukucam u gugl i na kraju imena dodam "cijena" i pojavi mi se prvi redom oglas koji kad preračunaš kurs izađe 105 hiljada, dakle 125 evra manje.
od našeg "sniženja".

Nema komentara:

Objavi komentar