19 listopada 2022

više živ nego mrtav

u podnaslovu POLUROĐENDAN.
to je onaj uvek pogrešno izračunat datum jer kada nakon 6 meseci dođeš do svog datuma, to je ili dan više ili dan manje od polovine, zbog glupavog februara.
no nema veze, danas mi je taj "i po" dan i ulazim u poslednjih šest meseci u kojima mi neće biti neprijatno da kažem koliko imam godina.
posle toga, već, bogami, kao kad te pitaju kolika ti je plata, ako pređeš 1000 evra u srbiji ili 1500 u hrvatskoj ili 5000 u mađarskoj, prosto ti dođe neugodno, pa malo slažeš, prepoloviš.
tako ću i ja za šest meseci početi da prepolovljujem, nema mi druge.

danas je bio drugi dan poluaktivne terapije, pored svih onih ostalih terapija, pa smo nešto slično Jučetu odvrteli biciklama tek koliko da mi se otoci malo smanje, da krv brže prostruji kroz pretučena tkiva, a bogme i da se mozak malo proluftira.
znate ono kad kažu odmor za dušu, valjda tako nekako.
bilo je i još koješta da se uradi onako bez opterećivanja noge pa sam to onako sa kompres dokolenicama nekako otaljao.

pre neki dan sam pričao o onom kupanju u hladnoj vodi koje je puno hladnije od tuširanja hladnom vodom, da se razumemo.
tojest imamo tri stupnja hladnoće.
- najhladnije je kad uđeš u hladnu vodu,
- zatim je malo manje hladno kada stojiš pod tušem koji ti iznad glave sipa hladnu vodu, iz prostog razloga što to teče i zagreva se kako se spušta niz telo, i ni u jednom trenutku nisi bukvalno celom površinom kože u dodiru sa novim svežim ledenim molekulima, a
- na kraju imaš tuširanje tušem iz ruke kao što ja radim, to je najfićkastije jer malo hladiš levu ruku pa malo desnu pa malo vrat pa malo leđa pa malo stomak pa malo dupe i noge, a u svom tom šaranju ustvari pokušavaš što brže da prelaziš levo desno DA BI TI BILO ŠTO MANJE HLADNO, i najkraće na određenom delu tela, dok se ostali odmaraju od tog terora, pa u čemu je onda poenta hlađenja :-)

Nema komentara:

Objavi komentar