22 listopada 2022

happy birthday

opet sam stavio neki naslov da privučem publiku.
i evo odmah podnaslova, da slučajni guglač shvati
da je skrenuo sa staze sreće i blagostanja.

"It is terrible to destroy a person's picture of himself
in the interests of truth or some other abstraction."


toliko sam loše spavao da sam nakon otvaranja wiki emaila za dobro jutro, otvorio da guglam ko je uopšte Doris Lessing, vuklo mi ime na nekog triatlonca ajronmena, a ono proslavljena pisačica romana i nobelovka. 
... (doručak)...
setio sam se bez gugla da se radi o momku SIMON LESSING, no to je pola sata kasnije, nakon doručka i dve bele kafe.
bež kafe, drap kafe, šta je to uopšte BELA kafa???
ako je bela - nije kafa, onda je mleko, rubbish.
ili je dodat izbeljivač, dobro, priznajem.
makar na izbeljivaču pisalo slatka pavlaka za kafu.
eto scenarija, zovite agatu kristi i recite joj da imam ideju za novi roman, pošto je ona verovatno matora i senilna, nismo se odavno ni čuli doduše, nadam se da nije zakačila koronu.

elem, da je živa, danas bi mojoj majci bio rođendan, i sada opet moram da prekinem (vratite se u sudnicu za petnaest minuta, nakon zasedanja porote) da bih guglao onaj astro dnevnik da vidim dokle smo u Libri iliti vazi iliti terazijama, a kada ulazimo u škorpiju.
ovo je trajalo samo minut ipak, 
kaže "23.oktobar, 12:36, Sunce ulazi u Škorpiju"

dakle ko bude sutra u Ljubljani na maratonu utrčao u cilj unutar 3h36' utrčaće u Vazi, a nakon toga će sledeći u ciljnom pravcu istrčati iz poslednje krivine kao iz vaze, a utrčaće u škorpiju.
bože sačuvaj.
sva sreća što nisam uplatio u zadnji čas, ušao bih dobrih pola sata u škorpiju, imajući u vidu da treba dosta vremena da se uopšte izađe iz ciljne kapije ako nisi u prvih par kaveza.
ionako nemam pojma šta bih radio pola sata u škorpiji, sve škorpije koje znam su ružne ili gojazne ili glupe i uopšte neprivlačne, jedino ako bih usput na stazi pronašao neku srodnu dušu pa tako nekako, ko zna zašto je sudbina odlučila da ipak ne odem.

odoh da pravim planove za wikend.

Nema komentara:

Objavi komentar