30 listopada 2022

re-born

baš sam pre neki dan pogledao da li sam prošle godine trčao ovu lokalnu trku.
i piše da jesam, ako ovca laže - ne laže excel.
i još piše trka jovanja (tako se zove selo gde je okret) 4'28''/km.
IJU SAČUVAJ BOŽE, OTKUD TO?
prosto nisam mogao da poverujem da sam bio toliko brz.
mislim, čuj "brz", nego kad već nekoliko zadnjih godina ne treniram pošteno, sve mi deluje nedostižno pa samim tim i brzo.
i tako, prođe par dana pa sam i zaboravio koja je to brzina bila, kako je ušlo u glavu tako je još brže izašlo.
kad sam danas skontao dve stvari, ne znam od koje sam se više šlogirao.

prvo, bio sam među zadnjima, bukvalno je samo 4-5 ljudi bilo iza mene nakon par stotina metara a svi su negde odjurili.
drugo, sat je pokazao prosek tog prvog minuta negde oko 4'35''/km od čega su mi se noge odsekle i umalo dobih proliv odmah u prvom kilometru onako u trku.
ovo je barem 10% brže nego što sam mislio da mogu, i koliko bih trebao da trčim.
valjda mi je nakon poduže pauze od bržeg trčanja i garmin predviđao 10k mogućnost oko 47 minuta, a start je bio blago uzbrdo.
pa kao nešto pokušavam da mi telo stoji opušteno, bez grča, da spolja delujem kao da rastrčavam, ja bih da se odmorim u trku ali, hm, kako?

(kompjuter definitivno crkava, nešto mi se prekinuo internet pa sam brže-bolje copy paste u notepad da mi ostane sačuvan tekst, i trebalo mu je deset sekundi nakon što sam stisnuo SAVE, da mi nestane sa ekrana)

bilo kako bilo, malo još strmije uzbrdo, pa posle par kilometara prvi spust, pulsevi onako povisoki ali osećaj IPAK kao da neću pući. 
no tako je uvek na ovoj trci, pa kad okreneš na 5.2km onda počneš da se lagano raspadaš i nizbrdo ne ideš ništa brže nego u odlasku, cvrc.
pride su mi još od pre mesec dana ostali nepromenjeni auto-lap-ovi na 4.2km što mi baš i nije pomoglo, prvih 19 minuta i malko bi bili projekcija maratona od 3h12' ali ja sam tako mogao eventualno još jedan lap od 4.2km, nikako deset komada uzastopno, sve blago uzbrdo.

no nakon što sam se dokopao poslednjih (prvih 2km, pa unazad) 2km, zapištao je drugi lap i pojavio mi se prosek tog poslednjeg spusta koji se vrteo negde oko 4'12'' i to me je malo smirilo, da se ipak neću raspasti kao u najgorim noćnim morama.
na kraju mi je ispao prosek 4'31'', sedeo sam go do pojasa u hladovini pored reke i čekao da se trka prebaci u telefon, i baš bio zadovoljan kada se završilo.
obzirom na (ne)treniranje i silne probleme ove godine, kao i da sam prošle godine samo išao sa trke na trku a ove jeseni puno mršavije, plus povrede... nisam ni sanjao rezultat ovako blizu prošlogodišnjem.

Nema komentara:

Objavi komentar