04 prosinca 2017

2018

Prvo o "treningu". Jutros sam krenuo naravno "bez cilja" jer nisam znao kako će mi se osećati noge. Nova je situacija u odnosu na jesen, jer juče je bila trka na "pozitivnoj nuli" od Celzijusa, a danas je svanulo jednako hladno pa su se mnoge stazice i trotoari po gradu koji su zaspali vlažni probudili zaleđeni. To su već tri otežavajuća faktora 1) trka po hladnom 2) trening po hladnom 3) trčanje po ledu, i svaki od ta 3 faktora je dovoljan da pojača osećaj zamora i naprezanja. Zato sam otrčkarao uz-niz reku, uživajući u prirodi i ne razmišljajući o snazi i brzini, a u drugom delu trčanja sam se bacio na igru:


Šteta što se na gugl mapi ne vidi sneg, mada ovako na travi deluje puno teže pogoditi prave putanje. A po snegu sam lepo imao nacrtano kuda sam protrčao prvi put pa sam po tom tragu išao malo sleva malo zdesna da bih "pojačao" putanje odnosno da bih napravio BOLD brojke.

Ispalo mi je ukupno 13km a planirao sam 10km. ALI! Planirao sam da danas eksperimentalno trčim 3 puta, ali ću trčati ipak "samo" dva puta, pa će se dan standardno završiti tako što ću noge pitati "hoćete li prvo dobru ili lošu vest?" :-)

Na vedrije teme, sinoć sam u Metrou video kamenje na prodaju, i to fino upakovano. Nije bilo flaširano srećom, jer možda bih i došao u iskušenje da ga kupim, nego u teglama. Po pola kilograma.


Da stvar bude smešna istog sam se setio i ja pre nekog vremena i neke silne kamenčiće koje smo dovukli odavde-odande potrpao u jednu malu teglicu, sa namerom da to iznesem negde u vrt. No još uvek stoji u kuhinji, nešto čeka. Uglavnom poenta glasi: nemojte kupovati kamenje u supermarketu, makar pisalo da je gluten free i organsko, doneću vam ja upola cene. Samo naručite i uplatite unapred, kao što ste već navikli kad su trke u pitanju :-)



1 komentar:

  1. Svi imamo kući ovakve teglice. To nije ništa jednom davno sam se vraćao sa grupom naših radnika(zidara) iz Iraka i ja sam tad starom bio kupio Makita hoblericu koju sam prijavio u Bg. na carini, a lik pored mene je imao kofer pun kamenja. Kaže j.. to je iz pustinje, nitko u mome selu nema ovakvo! Još je platio 20 dolara ekstra za težinu prtljage.

    OdgovoriIzbriši