31 svibnja 2019

kupujem poklanjam

prvo pomisliš da je dobro što je ovolika kiša pa će imati više prilika za trening kod kuće i aukurac više sa tim putovanjima i mrcvarenjem dupeta i leđa satima i satima.
onda pomisliš da ako je već tolika kiša zar nije lakše na nekoj trci razbiti rutinu kuća trening kuća trening, jer u nekim novim predelima sigurno nećeš misliti na kišu.

istovremeno (ili je bolje reći in the meantime) razmišljaš o tome kako je bolje trenirati efektno a ne trčkarati bez cilja pa shvatiš da ako preteraš sa tim "učinkovitim" pristupom ostaneš na 8km dnevno što na kraju ispadne golo govno od treninga ako razmišljaš o maratonima.
usput ti svaki drugi taj "efektni" trening propadne pa dobiješ 40% planiranog kvaliteta i 20% potrebnog obima, dakle nešto nije u redu s tim planom.

sve to pričam jer sam juče krenuo na neki kao "prâvi" trening pa shvatio da nisam dovoljno odmoran za takav pa nastavio da plivam kroz baruštine okolnih sporednih puteljaka ali sam barem pretrčao 15km, a ne planiranih (samo) 8 odnosno 11 sa zagrevanjem.

i na kraju sam našao plan dva-u-jedan.
podići ću kilometražu tako da pokušam da trčim 2x dnevno, a kad god mi se ukaže pogodna prilika odnosno kad osetim da mi noge nisu teške, onda ću zavrteti neki živahan trening pa tako barem neću ići unazad sa formom.

iiiii, već sam se radovao vikendu i dogovaranju treninga u viber grupi lokalnih polumaratonaca i polumaratonki, kad naravno, šta se događa?
stiže mi od Veronike poruka sa linkom na objavu gde jedan klupski deli objavu od druge klupske kako poklanja broj za maraton.
e do mojega!

odmah se javim, pa joj poruka ode u request jer nismo fb prijatelji, pa čekam i čekam, pa dignem ruke od čekanja pa izokola iskopam njen broj (baba za dedu, deda za repu) pa se javim preko vibera i tik-tak za dva minuta broj je bio moj.
sad mi samo valja pretrčati 42km po onim planinama i prašumama, divno.
pa taman sam kukao kako mi je malo treninga, jel tako?

opet je plan ispao ono suprotno od plana, oj živote bez spokoja, ispo mi bubreg iz loja, oj đevojko điđo moja điđala te majka tvoja.
uz kišnu prognozu jedino mi ostaje da odlučim u kojim patikama trčati maraton, leva zelena + desna crvena, ili obrnuto?

Nema komentara:

Objavi komentar