15 svibnja 2020

opet petak

neobičan početak dana jer sam mislio da će mi stalažu dati spakovanu, no ova je bila poslednja u radnji pa iako je samo nekoliko kg teška ispali smo smešni jer smo peške kilometar i po kroz sred grada nosili policu veličine 120x70x40cm, nešto kao oni pakistanci što stave tele na krkače pa ga do pijace prevoze na mopedu.

otkako je krenuo posao u dve smene stalno me žuljala ta mogućnost da u pauzi skoknem negde biciklom pa sam danas napokon uspeo da isprobam i tu varijantu.
rekoh valjda sam se juče odmorio.

totalno mi se poremetio ritam spavanja pa legnem i zaspim čim padne mrak, čitaj iza 20h zavisno od toga da li za uspavljivanje pustim neke sentiše ili hevi metal, ali se zato redovno probudim do 4, u 5 već sviće a ja u krevetu prekotrljao šta ima novo na mrežama, i uglavnom pre 6 već nešto radim po kući obzirom koliki je obim posla bio oko ovog krečenja i maltene renoviranja jer sam i malterisao, gipsao, sve police i čiviluke skidao pa vraćao, a obzirom da nam po zidovima i kojekakvim montažnim gelenderima visi tuce bicikli tuce točkova tuce kaciga i deset tucadi patika, moš misliti kako je to moglo izgledati, satiranje sve u 16.

i tako odmah posle posla samo odletim do marketa da kupim nešto, i naravno dok sam stigao do tog nečeg ja potrpam sve usput što je bilo na 30% i 50% akciji i na kraju dođoh kući sa dve pune torbe na guvernali, kao onaj znak za vagu u horoskopu.

i blic užina i juriš na biciklu i usput mi je nešto sinulo, što bi mogao da bude lajtmotiv ovog proleća, a to je da biciklom često pređem samo onoliko koliko sam nekada najviše trčao, jer da se podsetimo ovde se radi o ludaku koji je trčao i treninge od pet sati i prelazio 44-47-50-56-60km bez pauze, tako da u odnosu na to, jeste da mogu preći u okviru od dva sata i preko 60km trkačkom ali nešto mi se ne gine po asfaltu sa ovim ludim vozačima pa kad sednem na MTB i odem u šume, evo danas pređoh 34km a i to na knap.

spustio sam se na asfalt jednom prečicom kojom sam često trčao, po nekom krupnijem kamenjaru i začudio se koliko na mestima vožnja deluje teža od trčanja, prosto ti bicikla smeta, kako da kažem.


obzirom da sam posle vožnje opet zaginuo na poslu a znamo kako je kada svi navale nakon ovako duge pauze, čisto sumnjam da će mi noge sutra biti naročito živahne zato što sam danas navodno trenirao "samo" dva sata. al nema veze, sutra konačno dolazi majstor (on nam je drug) da skinemo i ovo što je ostalo pa da na to mesto može da čučne nova polica.

Nema komentara:

Objavi komentar