23 svibnja 2020

produžeci

ne znam kad sam tačno proverio poslednji put ali vidim da se makedonija probila na prvo mesto ex-yu republika po broju umrlih na milion stanovnika.
dodaću u zagradi i broj novoumrlih od prvog beleženja kad sam provalio tu statistiku:

slovenija 38 - 41 - 49 - 50 - 51  (+13)
makedonija   27 - 34 - 44 - 48 - 54  (+27)
bih             17 - 19 - 33 - 41 - 43  (+26)
srbija 16 - 19 - 25 - 26 - 27  (+11)
hrvatska      12 - 15 - 22 - 23 - 24  (+12)
crna gora      10 - 11 - 14 - 14 - 14  (+4)

još uvek mi nije sve najjasnije, jer neki ljudi koje držim za izrazito lucidne zastupaju tezu da je ovaj virus potpuno bezopasan za zdravu populaciju, i da se lako leči ozoniranjem i infuzijom plazme, a s druge strane juče sam čupao obrve jednoj doktorki koju dobro znamo i ispričala mi je kojekakve strahote koje potpuno opovrgavaju gornji stav.

takođe jedna druga ženica koja je lekar u Beogradu a kod nas dolazi na tretmane je upotpunila sliku o "lekarima herojima" sa masom insajderskih anegdota o tome kako je 95% lekara odnosno svi koji su mogli da izbegnu da rade svoj posao, to i uradilo, što je naravno sasvim logična stvar svima nama koji imamo mrvu mozga. to se sve razbežalo po bolovanjima ili zaključalo u ordinacije tako da su osim hitne i pulmologije praktično svi ostali dobijali plate za tihi štrajk odnosno nerad, nagrađeni su za sebičnost aroganciju i kukavičluk.

nažalost od bajk vožnje neće biti ništa jer celo jutro kapljuca kišica pa bih sa blatobranima i mogao da se provozam negde ako mi je baš zapelo ali da se spuštam niz Crnu Kamenicu po mokrom kamenju pre nego što sam nakupio barem 100 sati na novom MTB-u i puno bolje savladao sve tehničke cake, radije se neću upuštati u takve rizike.

posebno zato što sam video filmić u kojem se organizatori sličnog događaja prevrću kao mačići u igri nakon što je jedan zaglavio točak u kolotrag od zemlje, otprilike je to profil prosečnog učesnika pa mi i to dosta smeta, ne bih da se vozim u krdu amatera, a događalo se da nastradam u grupnom padu i kada sam vozio drumske trke sa elitnim vozačima pa ti onda računaj koliki je rizik.

sada mi deluju smešni ovi naslovi aktivnosti od pre pet godina:


nisam sinoć džabe hvalio mapmyrun kao najbolju aplikaciju za trasiranje rute, dok si rekao keks ucrtao sam celu polovinu današnje vožnje koja je podbijena ispod Divčibara i još obrnuo smer kako meni odgovara pa dalje spojio na prvi deo njihove staze tako da sada imam sačuvan taj trek i prvog lepog vikenda mogu da napravim taj polukrug u smeru u kojem mi najviše odgovara.

a na današnji dan gugl fotos kaže da sam se spremao na trčanje u Puma Belus patikama, i čudom se čudim koliko meni neke patike traju jer je ovo bila 2013. godina a sećam se da sam 2007. u njima trčao Istarsku ligu u Svetom Petru i završio na podijumu sa nekom salametinom od pola metra koju nikome nisam uspeo da poklonim jer je to svima njima isto što i nama Trlić i Matijević odnosno "samelji otpad pa prepakuj u novi proizvod", heh.


Nema komentara:

Objavi komentar