17 svibnja 2020

trka u trci

prva trka je bila protiv kiše, mada mi kiša ništa ne smeta, osim kada umesto sata nosim telefon, e onda nam pipkanje ide malo teže.
i tako, bežao ja od kiše a da nisam ni imao razlog, pa me stigla, pa joj pobegao, pa onda stigao ja nju, pa pobegla ona meni, i kad sam se spustio u grad više je nije bilo.
što bi rekao bosanac u kanadi, grudvali se, ja pobijedio.


silazim na reku, da ne kažem na promenadu, upadam u neverovatnu slučajnu gužvu.
iza dve cure na rolerima doleću i dva momka na biciklama, ove dve još nešto i rade a ova dvojica 12 km/h kao u vicu o crnogorcu koji zavidi zmiji, kaže eeee kad bih ja ovako mogao, da ležim a da idem.


nakon pola minuta stigao je i treći biciklista koji meščini snima neki dokumentarac, možda osvanem u novinama onako umešan u ovaj paprikaš od nogu i točkova.
to je bilo na mestu gde reka tj put pored nje ide malo prometnije nizbrdo pa se napravila razlika, no kako smo došli na ravno rolerašice su usporile pa sam i ja uspeo da ih prestignem, čisto da spasem čast nas na nogama.


oni na dva točka su već bili u kružnom toku, ja sam dotrčao do svoje bicikle u blizini, a ove na 4 točka su stigle zadnje.
da sujeta bude potpuno zadovoljena, prestigao sam ih još jednom, biciklom, na ulasku u uži centar grada.
2:0

Nema komentara:

Objavi komentar