04 svibnja 2020

četvrti maj

Najavili ovolko pa najavili onolko pa sam se nećkao trčanje ili bicikla i u međuvremenu iznosio limariju na terasu da bih mogao da ispraznim neke police i okrečim najveći zid u kući.


Dok sam završavao plafon prelazeći valjkom drugi put preko par malo "tanjih" premaza, stavio sam kofu na sto ispred kompjutera obzirom da sam se toliko izveštio da ništa ne pokrivam po kući nego samo idem sa kantom i valjkom umačem i bojim, a i ovo su neke guste boje pa ne kaplje nešto naročito.

I šta mi je palo na pamet, rekoh hajde, dogodi se ipak za ceo dan da kapne par puta ovde ili onde, to odmah obrišemo naravno, ali pokrio sam tastaturu od kompjutera koja je bila tu na pedalj daljine. I šta se događa, događa se da sam opet rečenicu započeo sa "i šta". I šta da vam kažem, sudbina je tako htela da su dve kapljice pale na taj papirić koji sam bacio preko tastature, dakle koja telepatija između mene i žute boje šifra Vitex 300-70-Y.

(naravno da sam morao forenzički da pristupim nadnaravnoj pojavi pa sam pogledao GDE BI kapnula boja da nisam stavio papirić preko tastature I NEĆETE VEROVATI ŠTA JE UGLEDAO - na X i na N. sad moram guglati šta mi sudbina poručuje, šta je to X.N., savjeti? sugestije? studio?)

Ne bih ja nikad imao para za Vitex nego kad me već žena i tašta izdržavaju rekoh što bih se mučio sa nekim tamo običnim poludisperzijama, rokaj brale 9€ po kilogramu, meni je bitno da ide lako i brzo a koliko košta, to nije moja briga. Bogme već je otišlo jedno 40 litara iako stepeništu nisam ni prišao a i tu će minimum 10-12 litara otići.


Ovo nemojte džabe čitati, pre deset godina sam računao koliko mi žica koje dužine treba da bih upleo neki točak :-)
Jedino ne znam da li mi je točak imao 32 ili 36 žica obzirom da sam očigledno nakupio 35, no verovatno je imao 32 čim sam bio zadovoljan proračunom kako iskoristiti tu dužinu (264mm) a sad sam se i setio zašto su ovako kratke žice, felne su bile tzv. aero.

I tako, nije ostalo još puno, pola poslednjeg zida na spratu i da se dovrši kvadrat-dva plafona u tom uglu, i da se naravno vrate stvari tj police sa pločama i knjigama koje su trenutno negde u roamingu kojekud po sobi i terasi.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Danas su u podne opet preletali grad, avioni u niskom letu, taman koliko da poplaše ptice i kučiće. Nikad mi nije bilo jasno to obeležavanje najveće gluposti u nazovi "ratu" protiv NATO avijacije kada je neki lokalni heroj seo u MIG i kružio iznad grada dok ga nisu oborili kao glinenog goluba. Kao on je bio nešto drčan i ljut pa da se malo isprazni, i usput je ispraznio iz budžeta ko zna koliko miliona dolara poreza koji svi uplaćujemo.

I onda sam počeo da slavim drugi praznik, kada mi se burazer oženio. Sada mašem avionima i još vičem "pozdravi mi snajku!" (Ivanku prerumenu, srce licidersko moje) a zahvaljujući snajci sam postao i striček, obzirom da se Ivanka usput i oždrebila. Pa burazere neka ti je sa srećom :-)


Evo i on namiguje, gle kaki mi je lep ovako markantan i šarmantan, sva sreća ne vidi se na slici koliko se nagojio pa je sad više nešto tipa krmak sa konjskom glavom ali bože moj, neka mi je Ika zadovoljna pa se neću ni ja buniti.

Nema komentara:

Objavi komentar