01 svibnja 2020

prvomajski rokenrol

borba neviđena da odgonetnem tekst koji je više nego tupav i nebitan ali me je iznerviralo što na 20 sajtova sa lyrics stoji prekopiran isti tekst sa istim greškama i propustima i rekoh sad ću ja da stavim slušalice i da pustim i provalim sve ali MUĆAK.
cura tako proguta nekoliko reči kao da peva sa vrućim krompirom u ustima.
al nešto se i čuje.

"Oni su se susreli
Na prvomajskoj proslavi
On je sjedio do nje"

da dan bude dodatno kilav pobrinule su se i moje umorne noge odnosno luda glava kojoj nije jasno zašto bi noge uopšte trebalo da budu umorne, ikada.
naravno da je problem u MTB-u koji je drukčiji od vožnje po asfaltu iz prostog razloga što ovisno od toga koliko nameravaš da gaziš, odrediš neki okvir snage i tako voziš sat ili tri, nebitno.
a na bajku, kada kreneš onako jedva prohodnim puteljcima i kamenjarima, praktično se čuvaš za te najteže segmente, a ostatak vožnje otaljavaš što je moguće bezbolnije.
i onda kad prednji točak krene da ti odskače po kamenju a zadnji da šlajfuje po prašini ili kemenčićima, moraš da ZAPNEŠ bato krvnički, a ti napori od par desetina sekundi do par minuta su više nego ubitačni jer su blizu maksimalnog.

"Između dva govora
Njena kosa ga je dotakla
Njen je miris udahnuo do dna"

čak ni ovo "do dna" ne piše nigde iako je još i razgovetno, taj ko je prvi smandrljao tekst koji su kasnije svi prekopirali, baš se i nije mnogo trudio.
štaviše mislim da sam imao i ovu ploču no teško da je još uvek u kolekciji, a mrzi me i da tražim, jer da na ploči stoji tekst već bi ga prepisali po ovim sajtovima a ne bi sami natucali bez veze.

"Nešto između se stvorilo
Nešto iznutra govorilo"

između se stvorila kišurina monsunska zvana "dabogda imo pa nemo" jer teško da će nešto mnogo moći da se jaše bicikla po ovakvom vremenu te ću opet morati da se podsetim zašto sam uopšte jednom počeo da trčim.
u prevodu što pre kreneš - manje ćeš da pokisneš, no to i nije toliko sad baš nešto dramatično drukčije jer ćeš obrni-okreni nakon pevih par km već biti mokar "šuškavac je isti - sve su ostalo nijanse".


vidim da su napravili neki izazov humanitarnog karaktera gde se trči petog maja i postavljaju aktivnosti sa fotografijama i fajlovima a 200 ljudi koji istrče najduže treninge će poštom dobiti medalje, no prc milojka mislim da je upravo tog dana najavljeno najtoplije vreme tako da će to biti malo teška odluka.

Nema komentara:

Objavi komentar