13 siječnja 2022

ajde januare pohitaj

biće fino ako ovako bude kao u najavi, još danas nešto zime i sutra ujutru najveći minus, pa dalje čak i mlakušno za ovo doba godine. januar je bio sasvim lepuškast u početku ali je malo pokazao zube, nadam se da će ovo odbrojavanje dana kao u vojsci da prođe što bezbolnije i da ćemo proleće dočekati lepi i netaknuti.


inače sam se preračunao kada sam dva dana zaredom krenuo tek oprane kose pod kapom na posao pa mi se pomalo oduzela glava od hladnoće. dok svi muku muče sa koronom ja sam prvo jedan dan negde iz nepca isterao bordo ugrušak nekog egzotičnog izšmrka pa sam onda negde iz grla hrrrkkkk i nešto malo kijao drugog dana, da bi me trećeg dana bolela glava kao da sam je bućnuo u kofu leda pa otišao na sankanje. 

elem evo tog trećeg dana sam prvo otišao ujutru pored zaleđene reke po zaleđenom puteljku, dotrčao do planinarske staze pod snegom i popeo se na morsku magistralu pa odozgo po suvom asfaltu strčao nazad u grad. iz nekog razloga sam zapamtio da mi stare salomonke imaju 996km pa sam popodne sa posla otrčao do gradskog parka i tamo napravio krug i po da bih dodao 4km ali su patike imale 997 kao što sam i napisao i tako sam sada stigao na 1001, kao u bajci.

zbog ove mild glavobolje mi je jedino pametno da sutra preskočim jutarnje trčanje iako će biti lepo iznad grada po krckavom snegu obasjanom suncem, no eto, potrošio sam džokere na glupiranje pa ću pauzirati kada je najlepše. malo supe malo čaja i tako to, da ugrejem ovu glavu, mislim da ću i na poslu nositi zimsku kapu.

Nema komentara:

Objavi komentar