14 siječnja 2022

reč dvije o splićanki

"O Splićanki, čiji identitet nije objavljen zbog tajnosti istrage i poštovanja njene privatnosti, novinari Večernjeg saznali su da je vlasnica kompanije koja se bavi nautičkim turizmom u Podstrani nadomak Splita te da je vlasnica plovila kojim leti za turiste organizuje izlete po Jadranu. Pohađala je privatnu gimnaziju u Splitu te je studirala u Zagrebu na privatnom fakultetu, navodi list. Novinari Večernjeg su je kontaktirali, ali neposredno nakon poziva deaktivirala je društvene mreže."

Mislim da bi i moja baba na osnovu ovoliko podataka mogla da na internetu u par minuta izgugla o kome se radi, moš misliti koliko postoji osoba koje odgovaraju napisanom. Privatna gimnazija plus privatni fakultet, to je kao da sam trčao na privatnom maratonu i sebi izdao privatni sertifikat o obaranju svetskog rekorda, pametnom dovoljno.

No u istom tonu mogu da formiram i ovaj mikro-blog koji bi glasio "o bolesti, čije simptome i posledice neću objaviti zbog tajnosti i zaštite osobnih podataka, mogu reći samo da uključuje kijavicu iliti hunjavicu, slinavicu ili ti šlajmalicu, povremeno preznojavanje i iskašljavanje nedozvoljenih supstanci". Koliko vidim imam sve simptome suprotne koroni od prvog do poslednjeg, umesto povišene imam nisku temperaturu 35.5, umesto suvog imam produktivni kašalj sa nešto sekreta navr' bronhija, umesto glavobolje imam napade kijanja i uopšte taj osećaj prehlađenosti, što možda opet ne znači da nemam neki novi oblik korone koji još uvek nije prozvan u medijima. Zovite me Sale Epsilon.

Tako sam mesec dana pred svetog Valentina i Trifuna propustio trčanje i samo prošetao sat vremena pred mrak, tek koliko da udahnem i malo čistog zraka. Još sam mlad, biće godina za trčanje, ne bih da napravim neki pogrešan korak pa da mi se žuti mačak smrzava ovako usred Januara. 



Nema komentara:

Objavi komentar