12 siječnja 2022

al dvaput je dvaput

to je ono kada nešto ne možeš da stigneš izjednom pa moraš iz dva puta. tako nam je i žan pjer govorio da se na bicikli Dužina vozi iz dva dela jer tempo može da bude malo viši. to je bilo na onom seminaru za biciklističke trenere pod okriljem mok-a i čika samaranča, a nešto se baš i ne sećam da sam ikada to primenio na bicikli prosto što nisam imao vremena. ko će voziti dva puta po tri sata u toku samo jednog dana i šta raditi između ako nisi profi koji može da leži na masaži, PLUS ima ta jedna jako važna komponenta lepog zdravog života a to je da za 6 sati možeš biciklom stići zaista daleko i donekle je gubitnički pristati na to da vrtiš dva kruga oko grada ako možeš da stigneš SKROZ DONDE.

protivno tomu pak, ovih dana sam uhvatio ritam sa nešto malo trčanja ujutru i nešto predveče, čak sam dva puta direktno sa posla otišao na trčanje obzirom da imamo i suteren zgodan za presvlačenje sa sve kupatilom i tako to. kad na posao ideš biciklom skroz je lakše i brže a ovako po snegu i ledu doteturati kući pa se presvlačiti pa kretati na trčanje, ode pola sata života a dan je ionako par sati prekratak za sve.

jedina briga mi je da popamtim kada sam nosio koje salomonke jer sam ubacio i žute u kombinaciju i sada sam već čvrsto rešen da se ove zime ratosiljam i ta dva para koja u soba kupljena u neko predhistorijsko vreme početaka trčanja, one jedne sam već lepio a druge se za sada drže i deluju polunove no uz ovo svakodnevno rabljenje kvašenje i sušenje možda ni one ne dožive neke velike godine, da ne kažem kilometre. 

evo sada sam ukucao sve u excel i stare lepljene xr mission imaju 997km, yikes, sutra ujutru će premašiti tisućku, a xa pro 3d imaju 444km, još jedna čudna cifra koja se možda promeni popodne ako se ne ubaci neki neplanirani događaj. sinoć sam na obližnjem uspončiću malo stajao pored puta i divio se majstorima sa letnjim gumama, revija genijalaca. ulica se penje zdesna na levo a tragovi su popreko jer su gume tako htele, čisto da rastumačim herojglif.





Nema komentara:

Objavi komentar