22 siječnja 2022

kamb ek

na mala vrata sam se vratio na velika vrata, a vidite li vi što i ja, a ja vidim da se kaže VRATITI što znači ponovo se pojaviti NA VRATIMA!
jer kao kad kažemo da smo uprizorili nešto, to znači da smo neki prizor videli kroz prozor, a možda i kroz mala vrata, onda kažemo da se prizor VRATIO na velika vrata, jer nemoguće je VRATITI se na prozor, kroz prozor se može samo PROZRETI, hah!
kidam ovu neurolingvistiku na mala vrata i kroz veliki prozor.
bonus je što smo zaključili da je prizor i prozor jedno isto a ni to vam nikad ne bi palo na pamet da ne pohodite ovaj opskurni blog.
bolje je reći neurogimnastika.

i sad sam zbog ortopedije hteo da uvedem pojam neuropedije pa sam guglao etimologiju i DOŠAO DO ŠOKANTNOG OTKRIĆA da je ortopedija prvobitno bila zamišljena kao ispravljanje kičme kod dece, otud ono -pedija, i onda sam se setio gimnastike koja takođe vuče od grka koji su vežbali goli pa se vežbanje bez odeće nazvalo gimnastika i tek kasnije se oslobodilo prvobitnog značenja mada su gimnastičari zauvek ostali oskudno obučeni i sad kad sabereš jedan i jedan gymnos + paidion (child) dobiješ ciklus klavirskih minijatura erika satija koji se zvao gimnopedije što bi dakle bile sve malecke dečije pornografije i sad će zbog tog otkrića da me gugl zapamti i da mi stavi neko crveno barjače na blog jer pominjem nepoželjne začkoljice i još ću na kraju zbog neurolingvističkog privatnog detektivstva da završim u zatvoru.

ionako se po trčanju više neću proslaviti koliko god da sam danas utrčao u jedan KAMB EK sa ovih 14km po letucavom snegu.
trčao 5km uz reku blago uzvodonično i onda hajk ubrdo do prevoja pa lagani brdski trč još kilometar i po do onog glavnijeg prevoja i tu zastanem da se istegnem i iz auta izađu trojica sa namerom da se preko onih 930 stepenika spuste ka manastiru i jedan izgovori DA LI JE TO ČUVENI SAŠA ANTIĆ i ja prasnem u smeh od muke.
pozdravim se i sa drugom dvojicom onako zvanično kako dolikuje selebritijima i fino se ispričam sa momkom iz kruševca kojeg smo dosta sretali po trkama ali pre dobrih 7-8-10 godina.
što je bilo stare slave bilo je, ovo mi se dogodilo i 2018. na žumberačkoj trci kada smo se upoznavali sa nekim ljudima i dečko mi se predstavi i ja kažem saša antić a on u neverici usklikne ČUVENI SAŠA ANTIĆ????? i brže bolje ženi doda fotić da nas uslika onako zagrljene dok nismo ni slutili da će doć korona i da će te slike poslednjih zagrljaja jednog dana na aukcijama vredeti tisuće bitkojna.

stao sam sa pričom na prevoju, dakle odatle 4km nizbrdo blag ravnomeran spust milinica za skupljanje kilometara i onda još nekoliko zadnjih km po gradu i tu sam već video da se umaram. pulsevi su mi umesto uobičajenih za trčkaranje bili bar 15-20 otkucaja viši što je možda posledica bronhajtisa ili previše odmora, no zato sam tako i osmislio trčanje da na svakih pola sata malo prošetam i da poštedim pluća dužih i strmijih uspona.
nisam nosio mobach pa nemam fotčica nego samo ovako tisuću reči umesto te jedne slike, tja.

Nema komentara:

Objavi komentar