31 siječnja 2022

mlako-hladno

nema toplog još par meseci, mlako/hladno je najbolje čemu čovek može da se nada.
dok ovo pišem raspoloženje mi se menja (na skali od 0-10) od dvojke ka četvorci, nakon što mi se na poslu sunovratilo sa osmice na nulu.
tako da, trend je pozitivan, osećaj je negativan.

veliki planovi (ah!) su nakon silnih godina i dana odmora došli po svoj deo kolača pa sam zamislio da januar završim u VELIKOM stilu, tako što ću iskoristiti još jedan lepuškast dan bez smoga.
i počelo je euforično, odmah ujutru 16km po brdima severno od grada (dakle putićima koji gledaju ka jugu) iznad magle i smoga, fantazija movementa.
poletno ma non troppo.

i pojeo činiju vruće supe, protrčao ispod vrelog tuša, otišao na posao, uradio tretman, pojeo dve banane nakon što sam već osetio neki čudni grč u želucu.
iliti u stomaku, da budem manje precizan, otkud znam da li je u sridi želuca ili santimetar pored.
i onda je krenulo. 
kao kad istrčim maraton na +30 i uništim se ultimativno dehidrativno i prvo me preseku leđa jakim gotovo onesposobljujućim bolom od sredine dupeta do negde iza bubrega, onda krene od sredine stomaka, posle pola sata siđe u donji deo creva, posle još pola sata i dva proliva kravljeg volumena (mislim na govno od krave, ne na celu kravu) odjednom sve prođe i smiri se i još ako sam u međuvremenu popio dva piva odjednom mogu na još jedan maraton.

dakle pre 2 sata sam osetio prvu naznaku nečega, pre sat i po pojeo dve banane, pre sat vremena mislio da ću završiti u hitnoj od bolova, pre pola sata je krenulo klokotanje i pre pet minuta sam obavio prvi istovar poznat i kao big beng iliti po narodski VELIKI PRASAK i sada čekam dalji razvoj situacije.

mesec mi se zaustavio na 235km i konačan skor zavisi od toga da li će ovaj stomak da se makne sa trenutne točke ili neće.
koliko god voleo neki bum tras završetak meseca uz vatromet i konfete, najotpriličnije ću negde odhajkovati i pokušati da strčim nekoliko km nazad u grad, ne bih li na prevaru dopisao i tu poslednju brojkicu.

juče ili prekjuče sam se setio da uslikam one raspad salomonke pa ću da ih prikažem na fb blogu ne bih li i tu stranicu održavao na aparatima. ovde piše sensiflex ili fensiflex.



Nema komentara:

Objavi komentar