19 siječnja 2022

ona od balaševića

ima neka pesma od balaševića koja se zove "na bogojavljensku noć" i da me ubiješ nemam pojma o čemu se tu radi, osim da se radnja događa noću.
znam da treba da se poželi neka želja ali ne tačno kada, a Lola je čak pitala da li se misli na noć pre ili posle praznika.
i tako slučajno saznam sa tvitera (!) jer sam video da ljudi pišu te poželeo sam ovo te ono te prespavao sam te nisam se setio baš u ponoć i onda skontam da je to bilo tačno u ponoć, treba da se stane na prozor i da se poželi želja i onda si valjda siguran da ti se neće ispuniti.
poželim da opet imam 30 godina i budem jako razočaran što mi se nije ispunilo, to je kao da si uspeo da pozoveš boga ali ti sekretarica ledenim glasom izgovara OSOBA KOJU STE POZVALI JE NEDOSTUPNA ILI JE ISKLJUČILA TELEFON, MOLIM POKUŠAJTE KASNIJE.
pa j..o ga bog! mislim, telefon.
verovatno trči negde kroz tunel pa nema signal.
pogledam ujutru na sat i prelistam do onog "sleep" i pokaže mi se cela noć i baš negde od 23.30 do malo iza nule, tipa negde 00:10, sve mi je tamno plavo tojest duboki san, dakle DUBOKO sam prespavao trenutak poželjavanja nemoguće želje, što je puno bolje nego da sam se brukao.
elem dodao sam još jedan kilometar u cugu i još ko zna koliko sitnih potrčkavanja, to ću da saberem onako u mašti i dobrom raspoloženju.
ujutru je bila šetnja sa cucekima kao što sam i najavio, a popodne opet hajk po suncu i brdašcima, regenerativno restorativni.
trčanje nizbrdo me dobro služi, ali mi je nespokoj sve veći i veći, i uvek je tako posle duže pauze, mada je moja trajala samo tri dana.
i dobro, posle toga još tri puta po kilometar, haha, jednom i 3-4.
ionako mi je cela jesen i zima bilo neko mega pravljenje pauze pa je sad ovo stiglo kao pauza od pauze.

Nema komentara:

Objavi komentar