07 travnja 2022

njente vikend


bile neke patike nike pomona, pre petnaestak godina, ženske, i sad guglam wmns air pomona, guglam nike running shoes, ali mi samo izlaze slike iz nekoliko zadnjih godina jer su šabani tako nazvali neki novi fensi model i sad se samo on pojavljuje u pretragama.

a te neke stare air pomona tamo neke 2005 valjda, bile baš popularne, nosila ih olimpijka, a i za njenu ljutu konkurenciju, kosovsku rekorderku na 3000m smo ih donosili iz Va u Bgd jer je samo ovde bila da se kupi njena veličina, i onda me rekorderka dobije na trci 7700m na adi ciganliji u novim patikama, pa tako mi i treba :-)


uglavnom, dan mi je započeo tako što mi je stigao mejl od wikipedije gde pišu o POMONI, i ja rekoh daj napokon da vidim šta mu to dođe pomona, nekako sam podrazumevao da je to neka uvala, kotlina, visoravan.
kad ono neko biće iz mitologije po kojem je američki grad ukrao ime, gde ćeš goreg scenarija.
eto zašto je karma odlučila da i patike odu u zaborav interneta i gugla.

ukratko, juče mi je bilo čudno kad mi je Lola rekla da ne idem na neki "trening" jer sam bolestan (?)
od čega bolestan bona?
pa kao od alergije.
i onda sam umesto na trening otišao na vožnju (!) i nakon te vožnje mi se pogoršala alergija duplo.
gde god je koža zdrava, sve je okej.
gde god imam najmanju ogrebotinu, posekotinu, a pre koji dan sam trčao kroz trnje (!), svuda je reakcija, svrab, curi limfa, krvari, svrbi.
i kad pogledaš kao koža reaguje, unatoč tabletama i terapiji, sasvim je logično shvatiti kako reagira sluzokoža.
nos, nepce, grlo, sinusi, bronhije, to sve napola krvari, sve ranjeno, sve vrišti, a najgori mi je upravo taj osećaj iz bronhija.
kao kad smo išli na prvu trku u martu, i odmah maksimalan puls, i nakon dan-dva ti samo miriše krv iz bronhija kao da si udisao šmirglu a ne vazduh, e tako je i sad, s tim da nisam bio ni na kakvoj trci nego se samo malo ambicioznije vozikao sim tam.

tako da sam otprilike odustao od vikend planova.
loše vreme za biciklu u nedelju, a prelepo za trčanje/alergene dan ranije, sorry.

Nema komentara:

Objavi komentar