19 travnja 2022

paklena trilogija

plan je ovakav.
dan je vetrovit i sunce je "zubato" tojest zbog vetra baš i ne greje naročito, pa ću zaobići biciklu i čekati neke lepše dane.
umesto toga, jutros sam već otrčao 5km premijere u NB EVOZ, a plan je da do kraja dana otrčim još dva kolikogod kratka treningića da bih ponovio i asics ds trainer i one fujilite.
nadam se da tako nakupim barem 3x5km heheh.
u jednom cugu svakako ne bih pretrčao više od 13-14km jer su mi noge još uvek umorne od prekjučerašnjih ubrzanja uzbrdo, što se surovo pokazalo juče kada sam jedva iz tri nastavka pretrčao ukupno 5+km ali hajde, bar sam malo proluftirao mozak.
ostaje da odaberem pametniju kombinaciju od dve preostale moguće, da li prvo ići u patikama za trail ili u onim ravnim, što bi trebalo da zavisi od toga da li ću biti raspoloženiji za trčanje oko podne kada ću izaći na kratku pauzu sa posla ili kasnije u toku dana kada završim.
bilo bi fino da nakupim 19km zbog datuma, više na rođendan ne mogu trčati onoliko koliko imam godina, to je odavno prošlo vreme, ali eto mogu uvek tih datumskih 19 komada.
doduše čak i kad napuniš 80, ako ti se trči možeš 80 metara a možeš i 80 stotki onako lagano, a ako su ti dugačke stotke možeš na nekom manjem terenu uraditi 80 dijagonala i eto rešenja.
to sve važi pod uslovom da u tim godinama još uvek možeš da brojiš do 80 pre nego što zaboraviš dokle si stigao.
u protivnom moraš negde na stativu da zalepiš papirić i da udaraš recke kao u tablićima, 4 uzdužno pa petu popreko.
petu u smislu heel, ne u smislu fifth.
tako je Ahil trčao trčao i trener mu je vikao ajd u treću ajd u četvrtu i kad je viknuo A SAD U PETU neki navijač je zategao luk i strelu i spičio ga u petu, misleći da se trener njemu obraća vapajem da zaustavi ludaka koji tartanskom stazom trči u krug.


eto ih balansice nakon trčanja, vilkomen bjenvenu velkam u čopor, a sad mi je sinula još jedna ideja!
mogao bih na sledeća dva trčanja negde da zavitlam dva para od starih patika, imam one Li Ning koje su me baš dobro služile za silna kišna trčanja ali su se skroz raspale u Gospodu, plus one bruksice pure cadence koje sam kupio pola broja manje i gotovo ih nisam ni nosio osim za rad po dvorištu ili vožnje biciklom pony onako bez uložaka jer sam ih samo tako mogao navući na kopito.
ovo bi mogao biti zanimljiv dan...

Nema komentara:

Objavi komentar