21 travnja 2022

neočekivana smrt, ili ipak nešto što se moglo predvideti?

šta sam ja mislio, ja sam mislio da ću svakog dana moć trčat po triput, eventualno dvaput, i da ću kasnije između tri trčanja ubacit jedan road bike i jedan mtb onako po sat-dva, čim još malo uđem u formu.
i onda sam juče otišao na trčanje ujutru, po kiši, i sve je bilo više-manje oke, i onda sam radio svašta i negde popodne sam shvatio da mi je prerano da nalepim drugo trčanje pa sam odgledao neki biciklizam onako ubrzano sa premotavanjem i tu sam zamalo par puta zaspao i onda sam legao na kauč potato potejto i pokušao malo da odremam ali tri puta sam se trgnuo i od toga nije bilo ništa.
i kad sam se pomirio da od toga nema ništa tek tad sam zaspao ali opet na minut jer mi je noga skliznula ka zemlji i opet sam se trgao i po deseti put shvatio da od odmora neće biti ništa, dakle daj šta daš glede aerobika.

i onda sam spakovao makaze one za žbunje i otišao na planinarsku stazu da je malo uredim i skoro sam kilometar skresao i proširio i napravio autocestu kroz šumu.
negde pred kraj je naišlo dvoje starijih ljudi koji su me pohvalili jer su već primetili da je "neko bio vredan" jer nisam samo sekao granje koje te šamara i udara po rukama nego sam se saginjao i skroz iz zemlje sekao ona sitna drvca koja kreću po sredini uzane staze i koja su za trčanje puno zeznutija od grančica koje samo odgurneš rukom kao janica kostelić na slalomu.
tako sam olakšao posao kolegama koje će jurnuti uz tu stazu da obore rekord na segmentu koji sam pre par dana napravio.

no naravno nakon skoro tri sata vrtlarskih radova u šumi mi se uopšte nije trčalo a Lola koja je lagano krenula iz grada ka meni je na kraju stigla skroz do kraja te šume 5km iznad grada jer sam ja bio preterano detaljan u svom radu, pa sam/smo se samo prošetao nazad i umesto željenih 3km nizbrdo (plan je bio da nakon jutarnjih 7 zaokružim na cenera) upisao nula, tojest nisam upisao ništa.
zato sam danas odmorniji, još jedna (ne)očekivana preokrećuća situacija, pa mogu jutros opet tih 5-6-7km po gradu da uzmem od veterinara dve inekcije za psa.
tako sam se smejao zagrepčankama koje su se pripremale za neku ultru pa su tokom dana trčale na pijacu s pijace u katastar u muzičku školu u servis za pegle i tako mic po mic nakupljale po 30km, kad vidi vraga eto i mene u istoj situaciji, trčim svako jutro do veterinara.

Nema komentara:

Objavi komentar