06 travnja 2022

uohoooooo


sad neko može reći ma daj, kakva je razlika između minut nula osam, minut nula pet, minut nula tri, minut nula dva?
haha, pa burazeru, kao i kad je bubka skakao 6m nula 6, pa 6m nula 7, brižno za svaki rekord uzimajući koju desetinu maraka, to su svakako velike razlike.
ili između maratona 2h nula tri i 2h nula dva, ajhooojjj.
razlike, različetine!
e pazi sad.
bio je na jednom spustu rekord 1'08''.
i onda sam ja pre tri zime nabavio onaj mtb sa 29'' točkovima i amortizerom, i sjurivao sam se tuda razmatrajući koliko je uopšte moguće brzo se sjuriti.
1) put je loš, neravan, ima rupa i rupčaga, ponegde kamenja i peska
2) put je nepregledan, na vrhu imaš krivinu pa prevoj, zatim dugačak polupravac koji vodi u šikanu gde nemaš pojma da li će ti neko izleteti autom posred kolovoza
3) nakon šikane imaš šlag na bureku u vidu raskrsnice u skroz slomljenoj nepreglednoj krivini, nasred koje se nalazi i autobuska stanica, i kao trešnja na šlagu na bureku, na ulasku u tu krivinu je iskopan i loše zatrpan kanal koji vrši zadatak ležeće policajke
(ako se izbočina zove ležeći policajac, onda poprečna rupica, jelte...)

i tako sam ja prošlog leta skidao tih nečijih 1'08'' prvo na 1'06'', pa na 1'04'', pa na 1'03'' i mislio sam da je to svemirska brzina i nešto maltene nedodirljivo, čak i samom Meni.
pa sam onda obrisao taj strava profil jer sam imao huawei koji nema stravu, i rekord se opet vratio na 1'08''.
i onda sam proletos tu sleteo za 1'05'' i OPET oborio isti onaj "nečiji" rekord od 1'08'', ali sam bio pomalo popišan jer sam bio ubeđen da je onih mojih obrisanih 1'03'' zauvek nepostojeće i ujedno nedostižno, jer spust i dalje propada, rupe su sve veće, vozači sve luđi.

danas sam pak crkavao sa divljačkim vetrom u prsa par sati, ali kada sam okrenuo nazad nisam ni morao da okrećem pedale a brzina je stalno bila preko 30.
i došao sam pred taj spust, rekoh imam odličnu brzinu ulaska u gornju krivinu.
ali NEMAM amortizer, rupe su mi velika pretnja za manje točkove (26''), koliko se uopšte smem sjuriti na manje pouzdanoj i lošijoj bicikli?
pa, delovalo je poprilično brzo, neznatno sam rizikovao u šikani ali niko nije naišao, jedini auto me je bez problema mimoišao malo ranije.
na izlasku iz šikane su me glatke gume dosta izbacile ka bankini i nisam mogao savršeno da kontrolišem putanju ali sam nekako ostao blizu željenog traga, a u poslednju oštru nepreglednu preko ležeće policajke sam zalomio skoro skroz po levoj strani, na sve ili ništa.

bilo bi nepošteno reći da nisam sve do kuće goreo od znatiželje šta je reći segment, a kada sam nakon prebacivanja na telefon odmah pogledao statistike, u neverici sam pročitao da mi stoji novi KOM čak bolji i od onog na tehnički duplo savršenijoj bicikli, sjurio sam se za neverovatnih 1'02''.
uglavnom kažu da kako vreme prolazi, svi klizimo ka tome da idemo na nešto duže i još duže, a da se opraštamo od onog brže i još brže.
ali eto, danas me strefio neki klinački adrenalin, ili vetar, ili šlag na oba.

Nema komentara:

Objavi komentar