08 travnja 2022

osmi četvrtog

ne pada mi na pamet šta bi mogao Osmi -> Četvrtog, ali mi pada na pamet da je najboljoj drugarici iz detinjstva rođendan i jedan veoma spešl dej (day), with prevod jelte.
duša sklepava stihove za čestitku, duša se raduje che vapima i vinu.
juče je bio praznik crkveni a.k.a. crveno slovo ali mi to nismo znali nego smo radili svašta po dvorištu i nismo ni znali da nas možda komšije vide, štaviše Lola je i sa ulice farbala kapiju dok se najveća firma vraćala kući u 15:15 i sreća da nije neko kameno doba pa da nas na trgu kamenuju u raspeću špage ovako grešne, što radimo kad ne sme da se radi, eh šta li bi bilo kada bi razapinjali sve koji NE rade kada treba da se RADI? :^I
(na ovaj smajli tongue in cheek ste zaboravili, priznajte, otkad su prošla vremena mailing listsova i takvih domišljačina...)
i tako sam nakon dana zabranjenog rada dočekao dan dozvoljenog rada pa sam jednako radio udarinički koješta i nakono toga popio duplu kafu i via Bosnia!
ne baš u inozemstvo ali tim putem ka bosniji, opet me mrzelo da čistim i naduvavam i spremam road bike zbog jednog dana vožnje, pa sam naravno iz garaže izvadio stari mtb i osedlao ga za juriš.
kroz prvih desetak raskrsnica sam skontao odakle puše vetar i zalomio s njim u smeru (ako im ne možeš ništa, pridruži im se, stara olimpijska) i u prvom satu sam prešao 29km preko dosta uspončića i jednog prevojčića, to je bilo više nego prijatno iznenađenje.
odatle dalje mi je bilo svejedno, ogroman posao & trening & uspeh sam uknjižio, mogao sam i peške da se vraćam kući, ali ja sam odabrao najteži mogući povratak preko najkrvničkijeg uspona i po najraskopanijem putu, ETO DA ZAČINIM.
dan odmora se isplatio, 25.7 km/h prosek sa sve gomilom semafora u gradu, desetak stani-kreni, mrzi me da crop activity da bih video netto prosek ali obzirom da momci na cestovnjacima naprave samo 2 km/h brži trening, ovo moje postaje sumnjivo prejako :-D
još će neko pomisliti da sam kupio e-bike :-D
kad smo kod KUPIO, bio sam popišan jer je nestao popust na jednom od sajtova i patike sa "liste želja" su mi se vratile sa 90 na 100 evra, kad evo ih večeras opet na dodatnom popustu, nisam oklevao ni pola minuta, za nekoliko dana će biti moje!!!


Nema komentara:

Objavi komentar