24 travnja 2022

uvek kontra, ali neplanirano

eto kako je to bilo.
kao praznik je, uskrs je, pa šta da se radi.
i kao ajmo negde.


i tu na brzaka skockam plan.
imam gpx trekove od svih lokalnih trailova održanih u zadnjih nekoliko godina, pa zašto to ne iskoristiti.
(mada poznajem mmoge od tih puteva ali uvek ima neka prečica pride)
i odaberem trku koja je održana upravo juče.
od dve varijante 40km/20km naravno odaberem ovu kraću jer se radi o jednoj velikoj osmici pa možeš da biraš koji ćeš deo da pređeš, a obzirom da je danas u planu bio izlet a ne mahnita jurnjava, 20km sa približno kilometar uspona je bio neki krug taman po meri.

ono što je najznačajnije od svega je što sam zaključio da je kontra-krug puno bolji od onoga koji se trčao/puzio na trci jer je od podnožja do vrha postoje dva puta, jedan pretežno kroz šumu i drugi sa dosta otvorenih pogleda.
e sad, trka je išla uzbrdo po tom otvorenijem putu, no svakako moraš da gledaš u zemlju ispod sebe jer nemaš oči na leđima, a spuštali su se kroz šumu.
pa su tako ceo krug (ovi na kraćoj stazi) gledali praktično u Ništa.

zato sam ja smislio da se ide kontra, da se penje kroz šumu, a kada se izađe na čistinu da se uživa i onih sat vremena po vrhu i prevojima kao i preostali sat spusta sa lepim pogledima.
štaviše tu smo na par mesta lepo seli kao na PRAVOM izletu i prosto uživali u panorami.
imali smo i dva obroka, nismo imali ni ćebence ni karirani stoljnjak ali je poslužila trenerka, eto jedino što je teoretski moglo da bude bolje je da smo poneli više vode jer izgleda da je pravilo da na poludnevnom izletu uvek treba da imaš duplo više od koliko misliš da će ti zatrebati.
*reminder

izgleda da je ceo svet sedeo po kafanama i kafićima jer smo usput sreli samo tri auta koji su gore po vrhu negde otišli dalje glavnim makadamom, i jedan prdavi džipić slovenačke (?) registracije koji je prodrndao pored nas na kilometar od najviše tačke, i dok smo i mi stigli gore on se već vraćao.
čovek i žena unutra, mi smo s gađenjem okrenuli glave na drugu stranu oba puta kada su prošli pored nas.
najlepše livade na vrhu već liče na neki vojni poligon jer su razrovane tragovima džipova i kvadova koji se tuda zaleću kao u nekoj igraonici za odrasle.

Nema komentara:

Objavi komentar