03 travnja 2022

dan posle

imam verovatno stotinak postova sa naslovom "dan posle" a od toga u barem trećini od njih se pominje "pilula za dan posle" jer je to šala koja ne može da dosadi.
dan posle onih 60x100m "strides" iliti po srpski strajdsi, mislim ako možemo mapsi i lapsi onda možemo i strajdsi, krenuo sam sa mutnom idejom (nefiltriranom) da nešto malo otrčim nešto malo othajkujem i ćao.
no već prvi korak je bio toliko smešan da sam se zamalo sapleo.
BAŠ sam ispao iz fazona, glede treninga.
prekinuo sam pisanje da bih se rešio nekog neizdrživog svraba na gornjem zglobu palca, izgleda da sam zakačio neki trn pa sam sada onako sa dva nokta otkinuo tu svrbljivu tačku poput nekog površinskog mitisera.
sada će pak ta ranica da me svrbi zbog alergije jer nedobog da se igde izgrebeš, odmah reakcija odmah test odmah korov-pozitivan.
i nekako sam otrčkarao prva dva kilometra do pod brdo i kad sam krenuo na hajk naoblačilo se i razduvalo i zasivelo i rekoh eto pljuska, međutim ti oblaci omakoše nekako popreko a ja odoh uzduž (ili obrnuto) i pobegoh od vetra i kiše nekom mulatijerom (mulattiera na talijanskom, staza za mazge, nešto šira od kozije staze, kuda se mogu izvlačiti razni tereti od kojih na balkanu preovladava pokradena posečena šuma).
od gore sam opet malo strčao za ukupnih 4km što i nije loše nakon deonica u cokulama.
nisam napomenuo najsmešniji detalj tog dana a to je da sam dijagonale trčao u pamučnim boksericama jer sam (kao što sam već 7-8 puta naglasio) krenuo na hajk, i pred kraj kad su mi se nakvasile gaće od znoja postalo mi je pomalo i smešno što tako obučen otaljavam prâvi trening, i setih se onog filma gde mali pionir na ekskurziji kaže "druže učitelju, ojela mi se guza".
eto tako.
danas se nadam da ću trčati nešto malo duže, jutros sam skraćivao neke letvice na pravu dužinu i projektovao jednu kapiju i raspored šarki, malo se smrzao na jedvitih +6 uz puno vetra, ali će nadam se posle užine otopliti.
treba otići i na izbore a uopšte nemam pojma koja stranka čemu služi (osim vladajuće) a opet glupo mi je da ne izađem na izbore a opet glupo mi je i da zaokružim prema inspiraciji jer su glasovi najpotrebniji onome ko uopšte može da napravi najveću promenu, a ja eto nemam pojma ko je to, i tako u krug.

Nema komentara:

Objavi komentar