13 travnja 2022

stiglo (ne proleće, nego...)

- kurirska služba, imaš neki paket Bato!
- jesi (li) blizu, da izađem na ulicu?
- evo dva minuta Bato!
rekoh moram proveriti na pošiljci da mi nisu upisali Bata Antić, zbog onog juče valter brani sarajevo pa je neki algoritam skontao da sam imenjak glumca živojinovića.
jelte.
uglavnom nigde nije pisalo ništa što počinje sa Bata a paket sam sačekao na trotoaru.

za razliku od prethodne dve pošiljke, ovaj put su mi rekli tačan iznos (bili su dvojica u kombiju).
već sam navikao da pregovaram kao na buvljoj pijaci, jer su pokušavali da me pređu za neku siću.
baš je pričala drugarica čiji brat radi u brzoj pošti kako preko plate zaradi još 300-400 evra mesečno, sve od bakšiša ili od zaokruživanja.
daje mi paket recimo i kaže sedam i sedamsto, ja kažem meni na predračunu piše sedam i po hiljada, evo dobio sam i viberom poruku da pripremim sitno.
onda on (kao bajagi) nešto proverava pa progunđa sebi u bradu ali da ja čujem kako je pobrkao moj i još nečiji paket slične veličine i iznosa.
jadan čovek pogrešio.
kako mi onda nijednom neki kurir nije tražio dvesta dinara manje, nego uvek više?
i tako je meni postalo neprijatno koliko je njima glupo pa sam počeo da se pravim lud, ne nadobudan nego zbunjen.
kad mi kaže sedam i sedamsto, ja najmirnijim glasom kažem - nije to moj paket druže, proveri, moj je sedam i po hiljada.
i onda on proveri i kao e u pravu si bato, ja kažem ma ništa druže, opušteno, dam mu koliko treba i ajd ćao, ali eto bar sam se napravio da ne znam da je hteo da me malo ošiša.

ukratko, patike su stigle, imam jedne onako donji model za drnde drnde trčanja, imam jedne top model za trail i imam jedan top model takođe za trening u kojima se mogu i trke trčati, SAMO JOŠ TREBA TRČATI!
danas sam napravio neke osmice biciklom tu po brdima a ni sutra neću trčati, najverovatnije, jer imamo nekog poslića u obližnjoj varošici pa možda i do tamo skoknem biciklom, i upakujem je u auto za povratak, bumo vidli.
e ali posle toga već moram trčati!
ima i neki trail za vikend, možda razmotrim i to, već prema vremenu.

Nema komentara:

Objavi komentar