09 lipnja 2016

nemoj biti dosadan

znate šta, nešto sam shvatio. 
čitajući blog jedinog kolege blogera za kojeg trenutno znam, razmišljao sam o tome koliko su neke samo nama važne sitnice, važne ama baš samo nama.
i koliko je zavaravajuće to što mislimo da bi ceo svet trebao da guta naše brojke kao da mu je to jedina hrana na raspolaganju.

verovatno nema ništa zamornije nego kad bih sad krenuo da vas zasipam sa par sekundi više ili par sekundi manje, pri pulsu tačno ovolikom, očekivajući pritom da mi još budete zahvalni što vas maltretiram.
VIDI KOLIKO SAM VREMENA I ENERGIJE POTROŠIO, DA BIH VAS UDAVIO!
zbog toga ću celo jučerašnje trčanje sažeti u samo dve rečenice:

1) otrčao sam ono što sam zamislio da ću u sredini svake nedelje trčati bar jednom, a to su one brdske deonice na usponu dugom 3700m, gde 800-900m trčim pa 100m šetam i tako 4 puta do vrha. 

2) ovo juče je bilo 3 dana nakon Maratona i samim tim nisam očekivao da bude jedan do bržih treninga, ali se ispostavilo da je bio DRUGI po brzini svih vremena.

3) naravno da mora da dođe i treća rečenica, ali ova neće biti vezana za same brojke nego će objasniti zašto je druga 800-tka bila najjača, pa to dakle i nije rečenica nego anegedota koja ide uz trening: 

pred kraj prvih 900m sam prestigao dva tipa na MTB-ima koji su se lagano sa rancima peli uzbrdo. kad sam šetao onih laganih 100m oni su me prestigli i usput smo malo na brzaka popričali, gde idu kuda se vraćaju šta ja to radim i tako to. kad sam krenuo na drugu deonicu koja je dugačka 770m (do početka klizišta/makadama) opet sam ih prestigao i negde oko pola trčanja (2 minuta) shvatio da mi puls previše raste i da će mi se noge udrveniti više od planiranog. skroz podsvesno sam krenuo malo jače, valjda me je ta želja da ih stignem i prestignem dekoncentrisala i doprinela da malo olabavim onaj "osigurač" u glavi koji kontroliše te nijanse intenziteta. 

kasnije sam tokom 3-će i 4-te deonice o tome razmišljao i baš mi je bilo zanimljivo. 
eto čak i jednom Meni to može da se dogodi. ovo je bio dobar blog, kratak i jasan. bravo ja!



Nema komentara:

Objavi komentar