14 veljače 2017

01/21 Start

kao što sam već pročitao na stotinak raznih mesta, zarastanje prepolovljene kosti ima neku svoju dinamiku. nakon prvih 7-8 dana je došao trenutak za:

jutros
14.02. (utorak) KONTROLA#2

neprekidni bolovi su dosta utanjili. prema očekivanju, hematom je počeo da se pretvara u neki hrskavičasti gulaš. svaka polovina još uvek kroz tu kašu pliva slobodno, mada je taj gulaš već prepun raznih sastojaka koji će ga za par nedelja malo zgrudvati.

otok je nešto veći na samoj kosti, tu se već nahvatalo nekakvog taloga koji će mi na ramenu čučati kao oficirska epoleta, ove godine poveći a kasnije možda nešto malo manji.

+ skinuli su mi konce sa glave, napokon ne nosim onaj "ćevap" od zavoja
++ stigao je novi prCluk (C) koji će zameniti 
Bolničke Bandaže (B) i 
utege koje su od neke stare polumaratonske majice napravili Antići (A) da bih preko nečeg tanjeg mogao da obučem jaknu i prošetam se

(vidi multi-sliku ŠES-U-JEDAN)



pa za tri nedelje
07.03. (utorak) KONTROLA#3

eeeeeeeee
za tri nedelje bi taj gulaš prvo trebao da se polu-zgusne, do konzistencije (?) jedne ćufte u sosu, a u drugih desetak dana bi trebao da očvrsne kao neka štatijaznam suva pršuta. htedoh da napišem jabučica ili šljiva ali bih da se držim mesnih prerađevina.

TAMO DALEKO, početkom marta, dok vi budete trčali svoje prve polumaratone, ja ću (probably uz neizdržive bolove u ukočenom ramenu, ili uz izdržive bolove nakon 2*600mg brufena) polako iz ovih šetnji preko pešačenja doći (nadam se) do prvih trčkaranja.

ZATO OVAJ NASLOV, I U NAREDNIH 20 DANA CEPAMO DALJE, POLUMARATON
danas je prvi kilometar, od 21 :-)

kad prođem kroz cilj uslediće još jedan, tj nakon 4 nedelje neprestanog nošenja utega/potpore/zamene za gips, verovatno ću u 5-oj 6-oj i 7-oj nedelji pokušati da stignem "nazad" u neko stanje da ne moram samo da trčkaram nego da mogu i da potrčim

to će biti kraj MARATONA OPORAVKA (42 dana počev od danas) odnosno ULTRE (50 dana od pada i loma) i tamo negde krajem marta ću (VALJDA) biti u stanju da prekaskam 21km bez nekih velikih asimetrija u trčanju.

(kost neće biti ona stara ni do kraja leta, da se ne zavaravamo, iz rovitog u čvrsto stanje prelaz traje mesecima, ali kad jednom "uhvati" moći ću da normalno koristim rame i ruku)

nešto sam kao merkao poluM u Velikoj Gorici, 
sutra ću pisati o tom kalendaru, 
ali zaista ne verujem da bih u tom terminu mogao biti spreman za half ispod 2h ili 1h50 pa mi zvuči malo smešno da zbog toga otputujem na neku trku. 
na stranu što će i putovanja biti naporna za rame, još neko vreme.


Nema komentara:

Objavi komentar