04 prosinca 2018

povratak iz kome

Stavio sam prvi naslov koji mi je pao na pamet mada sam danas upao u komu a ne izašao iz dotične. Naime juče sam veče nakon maratona (jer sam u nedelju pretrčao 40km sa 300m uspona) imao neobjašnjiv napad brzine pa sam omlatio par kilometara dosta bržih od očekivanja, malo se istezao i razgibavao, opalio još par kilometara, opet se istezao i uživao u postignuću, planirao neke blogove i pokušavao sve da zapamtim ovom glavom koja je već odavno postala pretesna za moja očekivanja, i na kraju dotrčao još par km do kuće.

Umor očekivan juče je stigao danas pa sam jutarnjih 11km na obližnje brdo i nazad prešao onim brzinama kojima trčim celo leto (čitaj 6'20'' po kilometru) a predveče sam na to dodao još 9km eto da bih zaokružio na 20, da ne kažem po romski "dve banke". Ovo večernje je ispalo prosek najokrugliji mogući 6 min/km, iliti u prevodu na jezik formule jedan 10 km/h.

Pošto je padala uporna kiša nisam poneo telefon koji mi je iako nepromočljiv puno teže vaditi i proveravati nego sam uzeo gps satić koji je puno jednostavniji, samo ga pipneš i već je dovoljno da se informišeš o pređenoj udaljenosti i pogrešnom pulsu obzirom da je od početka do kraja pokazivao 175 dok sam ja trčao oko nekih 120, uvr glave 130 na uzbrdicama. Tri kruga u gradskom parku u nekom odmornom danu znače kvalitetne deonice na usponu a danas sam se jedva popeo od ukočenosti u butinama.

Sad ono glavno. Obzirom da sam odustao od Reciklažnog maratona u korist Crikvenice, gde sam pak umesto Maratona ceo dan trčao dosta lakše, došlo je vreme da se pozabavim ozbiljnim procenama da li mi se trči još jedan maraton ove godine. Pa je pomenuti Reciklažni ponovo došao u razmatranje. I TEK SADA EVO UŽIVO (kod mene sve mora uživo) SAZNAJEM DA JE TRKA U SUBOTUUUUUU.

Što naravno ne menja ama baš ništa! Ali zadržavam ustavno pravo da se pravim šokiran svojom neobaveštenošću. Čak sam prekjuče pozivao kolege iz hrvatske da dođu, desetka iz neozbiljnosti. Znači mučenje se smanjuje za jedan dan, zadnji trening bi trebao da bude u sredu. SUTRA? E sada sam već više nego šokiran. Mislio sam da ću imati još jedan dan da otkilavim sličnih ~10+10 kao danas, pa još jedan dan da pokušam povratak iz kome (eto naslova! vidiš ti to, kako se krug uvek zatvori...) i tek onda ona famozna dva dana polu-odmora. Ali mućak. Dakle sve je spalo na sutra. Hmm. Pa četvrtak odmor, pa petak nešto malo bicikle ako ostane prognoza da je petak najtopliji dan do vikenda. Hmmm.

Nema komentara:

Objavi komentar