09 studenoga 2016

prognoze prognoze prognoze

valja odlučiti šta dalje jer se vikend primiče, a ovi grafikoni se menjaju iz dana u dan.
sva sreća pa su ove trke koje su trenutno u opticaju dosta liberalne po pitanju prijava i uplata, eto jednom da doživim da i zbog toga imam probleme :-)
ugl, ono što je najvažnije je da su prijave za Stareka otvorene do subote u ponoć, dakle nakon Savskog Polumaratona (petak, prvenstvo države za veterane) možemo uveče kod kuće natenane da pogledamo prognoze, dogovorimo se šta u nedelju, spakujemo se pa volja ti u Zg volja ti u Bgd, svejedno. 
na Stareku postoje trke na 10km i 21km, dodatne mogućnosi se tu otvaraju...



prošle godine sam bio zatečen ovom trkom na Novom Beogradu.
otišao sam dan ranije biciklom 24km podno Medvednika, otrčao planinskih 22km, pa se biciklom vratio kući istih onih 24km. 
obično dan kasnije budem "na pola koplja" ali tada sam shvatio da i tako u žalosti mogu kako-tako da otrčim trku, na kraju krajeva nije mi bio prvi put.
ako sam mogao dva polumaratona jedan za drugim (osijek pa novi sad, fužine pa vrbovec) pa preživeo, moći ću i težak planinski trening pa polumaraton.
kako sam tada pored Save istog ovog 11.11. datuma uspeo da istrčim 1h29 ostaće zauvek misterija, ali to se za tri dana sigurno neće ponoviti.

kao prvo, nakon dva zahtevna trčanja nedelja-ponedeljak na koja sam krenuo umoran, juče mi je prijao dan pauze i kratka vožnjica biciklom.
sada mi je ostalo sreda-četvrtak-petak za nešto što ću tek osmisliti, subota bi opet trebao da bude odmor a nedelja je još uvek predaleko u ovim vremenskim prognozama.

NEDELJA:

popunio sam "last minute" Prijavu (to se po naški kaže "u minut do dvanes") za maraton na Adi (beogradski Jarun) mada mi nije privlačna ideja da trčim 5.5 krugova oko jezera.
uspeh takvog dana zavisi isključivo od toga kakvo društvo nađeš za trening-trku, pa može da mi se posreći ali i ne mora. 
AKO NE ODEMO U ZAGREB uvek mogu da improvizujem i napravim neki fartlek od sat i po - dva sata, pa da se pokupim sa Ade i odem negde u šoping da se malo tešim :-)
ima već par godina kako zaobilazimo beogradske tržne centre, a bogme pofalilo je dosta stvari u kući i oko nje. nemam nijednu pristojnu duksericu za po kući, a ostao sam i bez elektroda za varenje. burgije za metal da ne pominjem, naravno ne računam ove kineske koje se iskrive nakon 20 obrtaja.

NARAVNO da mi se puno više trči Starek jer iako je trka doslovno ista (3.5 kruga na Jarunu umesto 5.5 krugova na Adi) deluje mi bolesno da sa istim ljudima trčim po Beogradu u petak pa u nedelju. ko god je imao priliku da šara tamo-ovamo, zna koliko je zabavnije menjati "konkurenciju" i naizmenično se trkati sa dve skroz različite garniture ljudi. na stranu trkanje, lepo je i videti se sa svim tim ljudima, i ovima ovamo i onima onamo.

2 komentara:

  1. ''na stranu trkanje, lepo je i videti se sa svim tim ljudima, i ovima ovamo i onima onamo'' trebalo je Blogoju dosta dosta vremena da shvati poentu bitisanja

    OdgovoriIzbriši
  2. shvatiću to kao kompliment :-)

    OdgovoriIzbriši