27 listopada 2020

novosti ili možda ne

I jutros na trčanju i popodne na bicikli mi je sat ponudio da me "vodi" kroz trening na šta sam stisnuo opciju "dismiss" i nastavio po svom. No sada me kopka kako bi to izgledalo. Doduše zbog maratona u nedelju mi je ionako savetovao "base intensity" što mi doduše nije bila namera ali nameru sam već menjao tako da... Juče sam rekao da dva dana neću potrčati ali mi se učinilo prijatno jutro pa sam ipak otrčao 11km malo dalje od grada, tražeći neke sunčanije pravce. Kad sam se predomislio sa NEtrčanja na IPAK trčanje, ideja je bila da blago uzvodno otrčim lagano kao zagrevanje, a da u povratku napravim neke male promene. No sat je ispao pametniji i na kraju sam maltene otrčao ono što je on zahtevao, valjda je preporučio 50' po 5'40'' a ja sam završio sa 60' trčanja po 5'25'', s tim da sam drugi deo trčao dosta brže nakon što sam se konačno otkočio tj kada se sunce malo više podiglo. 

Sad kontam da ću napraviti taj eksperiment i taman malo zabaviti sve koji su eventualno zainteresovani da proprate kako to izgleda kada ti je pametni sat Trener :-)
Čekam da mi jave da li će ili neće biti državnog na 10km u Petrovcu na Mlavi, pa shodno tome verovatno kada se promeni vreme i prognoza saopšti tužnu vest da narednih 7-10 dana neće biti prijateljskih uslova za biciklu, krenem po tom planu da vidim kako izgledaju ti "vođeni treninzi". Kad mi je preporučio taj "base run", imao sam opciju "DO WORKOUT" i baš će mi biti ono wow kad prvi put iskoristim tog džokera. 


Izgleda da su mi pulsevi za još jednu nijansu niži na pomenutim brzinama pa je garmin izračunao nove projekcije za trke, no verujem da sam samo bio neispavan pa mi je zato srce bilo lenjo, a ne da sam preko noći ušao u duplo bolju formu. Sve je to lepo na papiru ali dok ga ne istrčiš, ništa od slave. A evo kako je istorija nadmorske izgledala nakon vožnje, vidi se špic kada smo prešli preko brda:


Nije bila neka planinčina ali brdo preko kojeg sam letos često prelazio novim mtb-om, a koje je Lola skroz zaboravila pa sam je poveo u obilazak. Spust je bio toliko strm da sam u dva navrata zastao da je sačekam, a kad smo se posle toga vraćali kući 20-ak km po ravnjikavom terenu, ona mi iz zavetrine kaže
- imaš neku paučinu na desnoj nozi, visi ti ispod dupeta!
- to mi je pauk ispleo dok sam te čekao na spustu :-D


Zimska depresija može polako da krene da nam mota paučine oko glava, a najviše me ubija ono što sam uvek znao ali mi nije bilo tako nabijeno pred oči. Naime kao na gornjoj slici sata, onaj pokazatelj da sunce zalazi u 16:39, bukvalno muka me uhvati od toga, i ne znam da li me više ojadi kad mi sad ovako uveče piše da će svanuti za deset sati, a dok se vratiš s posla već piše da će se smračiti za dva i po sata! Kako li je ljudima koji rade 09-17, ne smem ni da zamislim, pu pu daleko bilo. 

Koliko vidim oktobar će u novembar preći kroz neke polupristojne temperature ali dani u kratkim gaćama su nam skoro odbrojani, danas sam i trčao i vozio u kratkoj opremi što je skroz normalno za trčanje po suncu na 8-10° i vožnju na 20°, no trčanje na oblačnih 7° i vožnja na isto tako oblačnih 15° će biti skroz druga pesma. Jesenja. Da ne kažem bluz. Gnjuz. A sutra deonice? Ha?

Nema komentara:

Objavi komentar