06 siječnja 2024

klik po klik - pogača

tek nakon nekoliko dana za laptopom sam skontao da ne moram na onom touchpad-u da stisnem levi donji taster da bih uradio ono što je levi klik mišem, nego osim vučenja prstom mogu i da tapnem bilo gde i dobijem isti efekat.
a to sve zato što sam uvek uz laptop koristio miša a preko touchpad-a mi je stajala nalepnica da slučajno ne bih palcem pomerao kursor gde ne treba.
sada mi pak laptop na poslu stoji na nekakvom barskom stočiću pa je jedini način da koristim miša - da ga trljam negde o gluteus ili po škembetu.
no isplati se svo ovo mučenje, em uštedim nešto vremena tako što napišem blog u nekoj međupauzi na poslu, a i borim se protiv one američke izreke da ne moš naučit starog konja nove trikove.
čuj trikove, čovek uči da tipka po tastaturi kao hje to operacija na otvorenom srcu.

nakon još jednog neplaniranog dana odmora u kojem sam zbog previše smoga na kraju umesto na trčanju ka jugozapadu završio biciklom na severoistoku, jutros mi se posrećilo da ubodem gde ima najmanje smoga pa sam biciklom izašao samo 3km od kuće NA PRAVU STRANU, odatle otrčao jedan skroman kružić od valjda 6.2km i na kraju ipak završio zadovoljan.
još me posle skraćenog radnog vremena (zvanično je dan pred božić) čeka šetnja s psima do veterinara na redovnu vakcinaciju što će izaći na minimum sat vremena travom uz reku i kao neki mali rikaverić walkić.

sutra je zadnji podnošljiv dan pred najavljeno opako zahlađenje, a šta će biti posle, baš me zanima.

Nema komentara:

Objavi komentar