31 svibnja 2024

just another glupav izazov

ono beše sam prošle godine nakon aprila trčao jako malo, tačnije po mesecima od maja 74, 47, 7, 4km.
kao da nisam imao druge brojeve u tastaturi.
i sad ne znam napamet koliko je to tačno kad se sabere ali juče sam sabirao i skontao da mi fali u ovom maju još 8km da izjednačim zbir sva ta 4 meseca od lani.

kiša opet paducka pa prestane pa opet malo propaducka, otišao sam jutros city bikeom do onog izvora 10.5km od grada i natočio 6+0.7+1.75 litara u tri balona/flaše, ovo poslednje je od vindija izo kojeg već poodavno nemamo gde da kupimo ali poslednje flaše čuvamo s ljubavlju, kao podsećanje na najbolje od nekog prethodnog života.

nekako i dalje živim u nekom vaku(u)mu čekajući LETO, kao ono kad za nekog kažu da "ima četres leta" iz čega jasno možemo da zaključimo da se jedino leto računa vredno življenja i da je sve ostalo samo popunjavanje između jednog i drugog leta.

kažu da će za vikend biti lepo vreme, daj bože, da kao i prošlog vikenda pokuša da smandrljam nešto pristojno popodne posle posla, a da nedelju ostavim za malo promenljivije vreme i neku kombinaciju bajk/hajk ili nešto slično, da se oseti ona famozna Dužina koja nam oduvek zauzima posebno mesto u srcu, što bi rekli novinari skloni poetičnom izražaju.

Nema komentara:

Objavi komentar